Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

“Äntligen hemma”-profilen Lulu Carters hårda känga till TV4 efter drastiska beslutet: “Är förbannad”

18 aug, 2023, 22:00 
Vendela Lönnqvist
Lulu sparar inte in på krutet när hon pratar om tiden efter TV4.
Lulu sparar inte in på krutet när hon pratar om tiden efter TV4.

Det har gått tio år sedan Lulu Carter syntes till i TV4-rutan – nu kastar hon en känga till kanalen.

Annons
Här bryter Petra Malm mot regeln i TV4Brand logo
Här bryter Petra Malm mot regeln i TV4

Lulu Carter, 62, blev inredare med hela Sverige när hon gjorde debut i det mycket omtyckta tv-programmet "Äntligen hemma".

Vad gör Lulu Carter idag?

Nu har det gått ett decennium sedan hon sist sågs till i rutan – och beslutet att hoppa av programmet togs enligt Lulu Carter av TV4:

Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”Brand logo
Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”

– Först så var jag rätt tillknycklad. Det kändes tufft att TV4 ville ha bort mig, även om jag efter ett tag förstod att det fanns en mening med det också. Men jag drog i gång igen med mitt eget inredande, och numera gör jag även smycken och säljer min egen konst, säger hon i en intervju med Expressen.

Lulu Carter och MeToo

Få missade den våg av uttalanden världen över från kvinnor som berättade om de övergrepp och sexuella trakasserier de drabbats av 2017, efter anklagelserna mot den amerikanska filmproducenten Harvey Weinstein.

Annons

En av frontfigurerna för rörelsen i Sverige var Lulu Carter, som rullade igång det hela med ett inlägg på Instagram, attesterat "Timell=TV4:s egen Harvey Weinstein".

– Jag förstod att det skulle bli en skräll, och det blev det verkligen. Men det blev ändå rätt chockartat, och pågick i någon mån nästan dygnet runt i ett år.

Martin Timell hamnade i skottlinjen under MeToo efter anklagelser om bland annat sexuella trakasserier och våldtäkt – och friades för det sistnämnda både i tingsrätten och Svea hovrätt.

Lulu Carters känga till TV4

Än idag har Lulu fortfarande kontakt med "Äntligen hemma"-profilerna Lee Christiernsson, tidigare Björn, och Bo Rappne, samt flera i produktionsteamet.

Även om det verkade vara befriande att öppna upp om den tidigare kollegan, menar Lulu att hon brottades med motstridande tankar:

Annons

– Samtidigt kände jag skuld eftersom det blev konsekvenser för dem när programmet bara skulle läggas ned. Även om en specifik idiot måste plockas bort, så hade man ju kunnat fortsätta med alla andra fantastiska profiler.

Något hon är tydlig med är att ilskan över hanteringen av situationen, från kanalens håll, fortfarande hänger kvar.

– Jag är förbannad över att hela TV4-ledningen fick sitta kvar. Det var ju de som hade hållit personen om ryggen i alla år, och blundat för det som de redan visste. Samtidigt som de kompetenta människor som hade jobbat med programmet bara skulle avpolletteras, säger hon till Expressen.

Lulu Carter om MeToo

Idag kan Lulu se på det hela som en period som stärkte henne, även om det kostade henne en del:

– På ett sätt har jag blivit starkare. Men jag blev också utbränd. Mest på grund av trycket från pressen som bara pågick. Men också för att jag satt och blev så engagerad i många kvinnor, och läste deras berättelser och svarade på mejl dygnet runt. Men det är också ett bevis för att jag bidrog till att ge ett mod till kvinnor, och förändra deras liv.

Annons