Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ärliga orden om lyxplagget! Ebba Busch svar på tal efter jack–hånet "Fett dyr"

15 jan, 2023, 12:35 
Ebba Busch

Ebba Busch och statsminister Ulf Kristersson hånades för sina utstyrslar. Nu berättar partiledaren mer om det mycket dyra plagget!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

"Varför är de klädda för en nordpolenexpedition?"

Det skrev en användare på Twitter efter att ha sett de nya bilderna på Ebba Busch och Ulf Kristersson. Politikerna anlände till Ishotellet i Jukkasjärvi för en middag och väckte stor uppmärksamhet.

I Aftonbladet beskriver man politikernas omdiskuterade klädval:

"Kristersson bär en helsvart mundering som ser ut att klara tresiffriga minusgrader, åtminstone nästan. Och vice statsminister Busch bär en bylsig gulaktig sak som kunde ha varit hämtad från Andrées luftfärd"

Även på sociala medier väller kommentarer om de funktionella vinterkläderna in:

"Det är typ en minusgrad i Kiruna, varför är både ulf och Ebba klädda för nordpolenexpidition?"

Valde dyra jackan framför att låna

Det fanns möjlighet att låna ytterkläder av ishotellet. Ebba Busch däremot valde att bära en välfodrad jacka med ett värde av svindlande 11 000 kronor, enligt Aftonbladet.

Annons

– Det är världens varmaste jacka. Man kan vara riktigt onykter, somna i en snödriva och överleva, sa Acne Studios designer Jonny Johansson till tidningen Elle i samband med lanseringen.

Förklaringen bakom Ebbas bylsiga jack–val "Det blir kallt..."

Politikerna har alltså blivit hånade för att ha valt ett, enligt många, för varmt alternativ för kvällens besök. Mellan 17–19 då det offentliga framträdandet ägde rum var det runt 2 minusgrader i Kiruna.

– Det blir kallt när man är ute länge, säger Andia Gemsjö, pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch till Aftonbladet.

Nu tar Ebba Busch upp valet av jacka när hon svarar på en kommentar på instagram.

Instagramanvändaren undrar hur mycket jackan kostar och det framkommer att politikern inte själv gjort inköpet av jackan:

"Fett dyr om man köper ny. Lånat av en fin vän!

Foto: TT

Annons