Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Armand Duplantis byter namn – flickvännen chockad: "Sjukt"

04 jul, 2023, 07:30 
Armand Duplantis och Desiré Inglander
Armand Duplantis bytte plötsligt namn – och sa inget till flickvännen Desiré först.
Annons

Armand Duplantis är redan en av svensk idrotts allra största – och han är bara 23! Men det är svårt att sätta honom i någon annan kategori när han har OS-guld, EM-guld och dessutom är nuvarande världsrekordinnehavare i sin sport.

Stavhoppsstjärnan är sedan 2020 tillsammans med modellen Desiré Inglander, 20. De bor i en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm och har en Youtubekanal ihop.

Så träffades Armand Duplantis och Desiré InglanderBrand logo
Så träffades Armand Duplantis och Desiré Inglander

Armand Duplantis bytte namn på ryggen

Desiré är också en flitig besökare på Armands tävlingar. Nu senast, på Stockholm Stadion, fick hon uppleva något hon inte sett tidigare.

Armand brukar alltid bära en nummerlapp med "Duplantis" på ryggen. Men inför ett hopp hade han plötsligt bytt lapp – till en med smeknamnet "Mondo".

Annons

Desiré satt på läktaren och förstod ingenting.

– Jag har aldrig sett honom tävla i namnskylt med ”Mondo” förut. Det är lite sjukt, säger flickvännen Desiré till Expressen.

– Jag vet inte varför han bytte faktiskt.

"Var för blöt"

Men bytet hade en naturlig förklaring, visade det sig. Den stora boven i dramat var spöregnet som plågade huvudstaden under söndagen. Det var därför Armand var tvungen att plocka fram en annan nummerlapp.

– Den jag hade var för blöt och höll på att lossna, säger Armand.

Armand och Desiré fick en lite trevande start på sin kärlekssaga. Armand hittade sin framtida flickvän på Instagram och skrev till henne. Men Desiré var först lite skeptisk. Som ung tjej var hon van vid flörtförsök och killar som plötsligt hör av sig.

– Den moderna världen, eller hur. Det var inte så komplicerat egentligen, men jag var tvungen att jobba för det. Hon trodde nog inte att jag hade bra avsikter i början, har Armand berättat för Expressen.

– Jag var tvungen att bevisa det. Det är väl så det funkar lite på sociala medier nu. I stavhoppningen är jag rätt erfaren, men i det vanliga livet pågår helt vanliga 22-åringsgrejer.

Annons