Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Armand Duplantis familjelycka – mamma Helena om att vara farmor

05 jul, 2024, 15:00 
Armand Duplantis mamma Helena har blivit farmor – nu berättar hon om den stora familjelyckan!
Annons
Armand Duplantis chock om prins Daniel: ”På riktigt?!”Brand logo
Armand Duplantis chock om prins Daniel: ”På riktigt?!”

Armand Duplantis är bara 24 år – men redan en världsmästare. Han är bäst i världen på stavhopp, med rekord som slås hela tiden och det verkar inte finnas något stopp för den svensk-amerikanske atleten.

Han tog sitt första VM-guld utomhus under världsmästerskapen i friidrott 2022. Sedan dess har det fortsatt av bara farten och under en gala i Monaco 2023 utsågs han till ”världens bästa idrottare”.

Ja, under karriären har han radat upp världsrekord. Så sent som i april i år hoppade han otroliga 6,24 meter under Diamond League i Xiamen, Kina.

Annons
Armand och Helena Duplantis
Mamma Helena Duplantis är framme och firar med sonen Armand Duplantis.Christine Olsson/TT

Mamma Helena om framgången

För att kunna bli en superstjärna krävs viss tur på vägen. Armands föräldrar, Greg och Helena Duplantis, är forna friidrottsstjärnor och väckte tidigt ett sportintresse hos den berömda sonen.

I tidig ålder började han hoppa stavhopp på bakgården. Han visade tidigt prov på sin vinnarskalle och brydde sig inte om att han tävlade mot sin sex år äldre broder, Andreas.

– Det är ju en väldigt krävande sport att lära sig, men Mondo visade tidigt vilken vinnarskalle han har. Trots att Andreas och hans kompisar var sex år äldre gjorde han allt för att vinna och blev tjurig varje gång som han inte klarade av det, säger Helena Duplantis till Året runt.

Annons

Helena Duplantis om farmorlivet

Brodern Andreas verkar dock ha släppt Armands tjurighet från barndomen. I stället har han blivit en stor supporter, alltid redo att heja fram sin älskade lillebror.

Andreas och Armand har en väldigt fin relation, berättar Helena, och avslöjar dessutom att det är helt fantastiskt att hon fått förmånen att bli farmor till Andreas dotter Eva.

– Det är underbart och vi älskar att sitta barnvakt så fort vi får chansen. Det är ju ungefär en timmes bilresa hem till dem, men den åker vi gärna ofta, säger hon till tidningen.

Helena Duplantis och Armand Duplantis
Helena Duplantis berättar att hon är lycklig farmor till barnbarnet Eva.Tommy Holl/TT

Foto: TT

Annons