Arne Hegerfors ord till hustrun Kerstin: Skilj dig från mig

Arne Hegerfors och sin älskade hustru Kerstin.

Arne Hegerfors, 77, klarar sig numera inte på egen hand.Men hustrun Kerstin vägrar vika från hans sida.

Arne Hegerfors är en tv-man av den klassiska, gamla skolan. Han har guidat oss tv-tittare genom otaliga matcher och mästerskap genom åren.

Han har lämnat tv-karriären bakom sig – men pensionen blev inte den harmoniska tillvaron som han drömde om på förhand. När han gick över 70-strecket drabbades han av en stroke, en hjärtinfarkt och en hjärntumör inom loppet av några år.

Arne Hegerfors till frun Kerstin: Lämna mig

Arne Hegerfors och sin älskade hustru Kerstin.

Arne Hegerfors och sin älskade hustru Kerstin.

Sviterna efter smällarna har blivit så tuffa att Arne inte klarar sig på egen hand. Han är helt beroende av hustrun Kerstin, som han träffade redan 1978.

I en öppenhjärtig intervju i TV4-programmet Malou Efter Tio berättar Arne att han har erbjudit Kerstin att lämna honom.

– Jag försökte vända på perspektivet, vad hade jag gjort om Kerstin hade drabbats av motsvarande grej. Hade jag verkligen orkat vara kvar eller hade jag sökt mig i väg och sagt att det här får långvården ta hand om? Det vet jag inte, jag har svårt att säga det, säger Arne i programmet enligt Expressen.

“Min älskade man”

Men Kerstin svarade på erbjudandet som bara en trogen, pålitlig kärlekspartner kan göra: med ett blankt “nej tack”.

– Det är så fint sagt naturligtvis, det har inte funnits i min tankevärld på något sätt att den här situationen förändrar mitt förhållande till min älskade man. Utan för mig, det fantastiska på något sätt, jag känner att jag själv har fått växa i den här rollen. Att jag får känna att jag betyder så pass mycket, säger Kerstin.

Sjukdomarna har bland annat lett till att Arne har stora problem med närminnet. Han kan inte röra sig utomhus på egen hand, utan måste förlita sig på Kerstin.

– Hon är den viktigaste personen i mitt liv, säger han.

Foto: TT