Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu! Kungafamiljen informerad – om dödsfallet

25 sep, 2019, 18:16 
Arne Weise är död. Han blev 89 år och somnade in i dag på eftermiddagen, med sina nära vid sin sida. Här berättar sonen om sista tiden.
Annons

SVT-legenden Arne Weise är död. Så här skriver hans son Andreas Weise, 33, på Instagram:

– Idag på eftermiddagen sa vi farväl till vår älskade pappa när han lugnt och stilla somnade in i sin säng. Många har känt en samhörighet med vår pappa och ända in i det sista kände han värmen och kärleken han under åren fått av er – hans publik.

– Vi ber er respektera vår tid av sorg och ge oss det utrymme som behövs under den kommande tiden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Arne Weise med sonen Andreas.
Far och son i publiken på Allsång på Skansen 2014.

Arne Weise var något av Mr TV och en kär gäst i tv-rutorna i decennier, både för oss vanliga svenskar och för kungafamiljen. Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren, som bekräftar att kungafamiljen har nåtts av beskedet att Arne Weise har gått ur tiden.

Annons

– Det är alltid tråkigt när folkkära personer går bort. Kungafamiljen är informerad, säger hon till Svensk Damtidning.

Arne Weise vid tv-branschens prisgala Kristallen i augusti 2018.
När tv-branschen höll sin årliga prisgala Kristallen i augusti i fjol hyllades Arne Weise på scenen, och han fick stående ovationer.

Arne Weise var svenska folkets julvärd i mer än tre decennier, och älskad programledare för klassiska SVT-program som Ett med naturen och Minnenas Television. För sina insatser belönades han 2013 med tv-branschens hederspris.

– Arne Weise var en av de största tv-personligheter som vi har haft, säger SVT:s vd Hanna Stjärne till TT.

– Jag tror inte att man nog kan uppskatta det sällskap som han har varit för så många i Sverige, inte minst som julvärd.

Privat var Arne Weise gift tre gånger, och han sörjs av sina fem barn.

Annons
Arne Weise med sin dåvarande fru Agneta och barnen Andreas och Anna 1987.
Arne Weise med sin dåvarande fru Agneta och barnen Andreas och Anna, året var 1987.

De senaste åren sviktade hans hälsa. 2016 drabbades han av dubbelsidig lunginflammation, och förra året var han med om en fallolycka i sitt hem.

– Det har varit dåligt ett helt år! Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag är allmänt trött. Med åren blir man det, sa han till Hänt i somras.

Arne Weise framför en kvällshimmel år 2000.
Arne Weise (1930-2019).

Foto: TT, Instagram.

Annons