Arne Weise förs till sista vilan – begravs idag

Arne Weise tände ett ljus på julafton tillsammans med svenska folket i 30 år, idag tänds ljusen för honom i Högalidskyrkan när han förs till den sista vilan.

Den 25 september gick en av Sveriges mest kända tv-profiler ur tiden, Arne Weise. Arne Weise blev 89 år gammal och enligt familjen dog han av naturliga orsaker. Det var hans son, Andreas Weise, som gav beskedet på Instagram där han skrev:

“”Idag på eftermiddagen sa vi farväl till vår älskade pappa när han lugnt och stilla somnade in i sin säng”.

Arne Weise

Arne Weise, fotograferad i sin lägenhet inför 85-års dagen.

Idag, den 24 oktober, förs Arne till sista vilan. Begravningen är öppen och äger rum klockan 14.00 i Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm.

Begravning för Arne Weise

Yvonne Ekdahl och Mikael Aringsjö anländer till Högalidskyrkan där Arne Weise begravs.

Bert-Åke Varg

Bert-Åke Varg anländer till Arne Weises begravning.

Hyllades av kollegorna

Efter nyheten om Arne Weises bortgång hyllades den folkkära programledaren av vänner, bekanta och tidigare kolleger. En av alla dem var programledaren Steffo Thörnquist.

”Jag kände Arne Weise som en mycket vänlig man och kollega. Minns exempelvis hans fnittriga ögon när han var i Lets Dance-studion och hejade för att ”vi seniora måste hålla ihop”, skrev Steffo på Twitter.

Arne Weise

Arne Weise lämnar SVT klockan två på natten 1997. Han har just arbetat sin 25:e julafton i rad.

Arne Weises långa karriär inom Sveriges radio och SVT har lämnat avtryck hos de allra flesta. Det som de allra flesta kommer att minnas med Arne Weise är mysfaktorn han gav varje julafton i 30 års tid.

Mellan åren 1972-2002 firade han jul tillsammans med miljontals tv-tittare runtom i landet. Efter pensionen drabbades Arne Weise av bland annat kärlkramp och lunginflammation. Han somnade i september in på äldreboendet där han bodde sedan en tid tillbaka.

Foto: TT