Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Artisten anklagas för att kopiera Loreen: "Nästan fånigt"

24 feb, 2024, 17:00 
Pernilla Albinsson
Melodifestivalen deltävling 4.
TT.
I den fjärde deltävling av Melodifestivalen finns det ett bidrag som känns väldigt bekant.
Annons

Loreen har minst sagt gjort succé i Melodifestivalen. Hon har varit med ett flertal gånger och vunnit både Melodifestivalen och Eurovision hela två gånger! Båda gångerna med ett bidrag som är unikt och nyskapande.

✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

Vanligtvis när ett bidrag vinner Eurovision så är det ett antal bidrag som tar inspiration till nästa år, något som Aftonbladets Tobbe Ek uppmärksammat även i svenska Mello.

På sin blogg "Schlagerbloggen" delar Tobbe sina åsikter efter att tagit del av bidragen som kommer tävla i den fjärde deltävlingen under lördagen.

"Tydligt inspirerad av den svenska vinnaren"

Det är artisten Dotter som tävlar med låten "It's Not Easy to Write a Love Song" som Tobbe menar "har tittat MYCKET på Loreens Tattoo inför den här scenshowen".

Annons

"Alltså, det här är så mycket Loreen att det nästan blir fånigt. Så här brukar vi uppleva att flera scenshower ser ut i Eurovision efter en populär vinnaren. Men att man i Mello är så tydligt inspirerad av den svenska vinnaren, förvånar mig.", skriver han om Dotters framträdande på sin blogg.

Samuel Steén/TT

Och visst finns det likheter. Trots att Dotter framför låten ovanpå en flygel så påminner kläderna, koreografin och scenshowen mycket om Loreens framträdande från förra året när hon vann med låten "Tattoo".

Har haft visionen sedan 2022

När Tobbe Ek sedan får chansen att fråga Dotter om likheterna mellan de två artisternas uppträdanden så svarar hon att hela visionen är hennes egen.

Enligt Dotter är låten skriven av hennes sambo och artisten själv hösten 2022. Det är just eftersom att låten skrevs på hennes piano som Dotter alltid haft bilden av att den ska framföras ovanpå en flygel.

– Loreen hade ett fantastiskt nummer, så det är ju smickrande att i så fall jämföras med det. Jag har inte själv haft en tanke på att visionen för mitt nummer på nåt vis skulle va likt Loreens, för mig är det två helt olika låtar och nummer, säger hon förvånat till Tobbe Ek.

Foto: TT.

Annons