Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Artistens attack på Lotta Engberg: "Hon gör mig spyfärdig"

17 jan, 2024, 19:30 
Lotta Engberg
Artistkollegan går till plötslig attack på Lotta Engberg.
Annons

Lotta Engberg har verkligen gjort avtryck i svenskt nöjesliv. Hennes genombrott kom med ikoniska Fyra bugg och en coca cola i Melodifestivalen 1987. Efter det har hon balanserat en karriär inom musiken, främst dansbandssvängen, med uppdrag som tv-programledare. Hon var till exempel ansiktet utåt för TV4:s första dejtingprogram, Kär och galen. Nu var hon fram tills nyligen allsångsledare i Lotta på Liseberg, som dessvärre lades ner i fjol – men Bingolotto har hon kvar!

Lotta är älskad – men inte av alla. En annan artistikon har tydligen väldigt svårt för dansbandsprofilen, och har dessutom inga problem med att erkänna detta.

Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Artistens våldsamma attack på Lotta Engberg

Ulf Lundells bokserie Vardagar har blivit både hyllade och vållat mycket ilska. Mannen bakom klassiker som Öppna landskap och Under askan är känd för sin frispråkighet, och han gör ingen besviken i Vardagar.

Annons
Lotta Engberg
Lotta med radarpartnern Elisabeth "Bettan" Andreassen!

Så här skriver han om stackars Lotta.

”Lotta Engberg gör mej spyfärdig. Det måste bli sagt. Jag vet, det är inte poesi direkt. Men vem vet? Det är inte så att jag får skylla mej själv för att jag fortfarande köper så kallade kvällstidningar. Det räcker med att gå på Ica eller Coop så kan jag inte undgå hennes frivolt kisande blick, hennes lite skevt småkåta smail, alltid redo för lite rajtantajtan och inkomster på oss i populasen: köp lotter, gotter. Jag mår illa”, skriver Ulf Lundell i Vardagar.

Annons

Lotta Engberg: "Synd att han mår dåligt"

Ulf skriver också att han inte klarar av att titta på Lotta på Liseberg.

”Jag skämdes svårt. Stängde av ljudet ideligen”, skriver han i boken.

Aftonbladet har ringt upp Lotta för att få en kommentar. Hon vill inte komma med mothugg utan anlägger istället en fredligare ton.

– Det är ju synd att han mår dåligt, säger hon.

Annons