Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Arvingarnas interna uppgörelse – Janebrink väljer att berätta

08 sep, 2022, 09:30 
Simon Holm Stålhand

Frontmannen avslöjar det hemliga avtalet.

Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Casper Janebrink, 52, Lars ”Lasseman” Larsson, 50, samt bröderna Tommy Carlsson, 54, och Kim Carlsson, 50, bildar tillsammans dansbandet Arvingarna. De fyra medlemmarna har hängt ihop i över 30 års tid och mycket har hunnit hända sedan de började sin karriär. År 1993 vann Arvingarna Melodifestivalen med sin superhit Eloise.

Under sommaren debuterade även dansbandet i sin egna tv-serie, Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan. Programmet blev en succé och bjöd, som göteborgarna hade sagt, "gött" häng med kända gäster. Men framtiden för programmet är oviss...

– Vi har ju lagt det lite på is nu eftersom det var så mycket att göra, vi hann inte ta tag i det helt enkelt, inte till nu. Så vi ska väl försöka ha lite kontakt med de som vi jobbade med och se ifall TV4 är intresserade att fortsätta samarbetet. Det har snackats om att det hade varit kul att göra en säsong till men det är inget bestämt, bara en önskan, sa då Kim Carlsson.

Annons

Arvingarnas hemliga avtal

Bandets frontman, Casper Janebrink har en hel del sidouppdrag. Ett av dem är tv-serien, Så mycket bättre.

Men i en intervju med tidningen Får jag lov avslöjar Casper Janebrink ett hittills okänt avtal som bandet har skrivit under på.

– Det var tufft i början för oss. Vi är ju Arvingarna och uppträder alltid tillsammans. Vi har ett avtal mellan oss som gör att jag, eller någon annan, inte kan uppträda som soloartist. Efter Stjärnornas stjärna fick jag många förfrågningar men tackade konsekvent nej. Antingen köper man hela Arvingarna eller också inte, säger Casper till tidningen och fortsätter:

– Men här var vi i ett annat läge, Så när förslaget väl landat hos oss var det inte något att tveka på. Och alla i Arvingarna har varit med och tagit fram de låttolkningar som jag gör, vi har tillsammans producerat låtarna så det känns ändå som att det är alla vi fast jag är ansiktet utåt.

Janebrink tillägger:

– Däremot är det ok att jag gör egna saker om det inte handlar om musik.

Annons