Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Arvingarnas okända konflikt med kändispapporna

27 maj, 2022, 05:35 
AvSimon Holm Stålhand
Arvingarna

Det kanske inte alltid har varit bra stämning runt matbordet..

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Det folkkära bandet, Arvingarna är högaktuella med TV4-programmet, Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan.

Men det har inte alltid varit så att Arvingarna har varit så populära som de är idag. Efter att ha harvat runt på dandsbandsspelningar så tog karriären fart på allvar 2018, när sångaren Casper Janebrink vann Stjärnornas stjärna på TV4. Sedan blev det Melodifestivalen, Diggiloo-turne och krogshow i Göteborg hösten 2019.

"Vissa råd är bättre än andra"

Något som alla kanske inte vet är att Arvingarnas pappor är dansbandskungar. Casper Janebrink, bröderna Kim och Tommy Carlsson och Lars ”Lasseman” Larsson växte alla upp som kändisbarn till dansbandspapporna i Flamingokvintetten och Streaplers.

Arvingarna med kändispapporna
Casper Janebrink, Dennis Janebrink, Kim Carlsson, Lars Larsson "Lasseman", Tommy Carlsson, Dennis Janebrink, Hasse Carlsson.

Dennis Janebrink och Hasse Carlsson, i dag 76 och 77 år, var med från starten av Flamingokvintetten 1960. Medan Lasse Larsson ingick i Streaplers när bandet bildades 1959. Han avled 2004.

Annons

Casper Janebrink berättar i en intervju med Expressen att papporna fortfarande är aktiva – och ofta kommer med råd till Arvingarna. Vissa råd är bättre än andra.

– Farsan har väl sin åsikt om hur han tycker det ska låta och vad vi gör på scenen. Jag tar väl till mig det som av all annan kritik. Oftast handlar det om vilka låtval vi gör, och det kan vara att sången inte är mixad i rätt volym, att den inte låter tillräckligt starkt. Han kan komma med en del bra grejer och ibland en del sämre. Då lägger man dem lite åt sidan, säger Casper Janebrink.

Arvingarna.

Men papporna har börjat komma till åren.

– Man vill ju att de ska fortsätta i all evighet, men vi märker på dem att de vill trappa ner lite, säger Tommy Carlsson.

Annons

Arvingarnas okända konflikt

Trots deras fina relationer idag så kanske det muttrades en hel del under 1990-talet. Det var tiden då Arvingarna konkurrerade om samma publik som sina kända pappor.

– De är väldigt stolta tror jag. Det kanske var värre på 90-talet. Då var vi ju lite konkurrerande. Vi kanske spelade på ett ställe och så var någon av våra föräldrar ganska nära på ett annat ställe. Då slogs vi om publiken. Det var lite mer konkurrens på den tiden, säger "Lasseman".

Även om det nu skulle finnas gammalt groll mellan dem från den tiden så är det inget snack om att Arvingarna har gjort sina pappor stolta.

– Farsorna är jätteglada. Pappa Hasse säger: Nu kan jag lägga av för nu har ni tagit över arvet, berättar Tomas Carlsson.

Annons