Åsa Gessles okända liv när Per är borta

Per och Åsa Gessle har varit ett par i över 30 år.

Åsa Gessle är mer än bara hustru till sin superstjärna till make.Hon har en helt egen karriär – som hotellchef.

Åsa Gessle kom till Halmstad för att driva en klädbutik – men hittade istället sitt livs kärlek. För Hallandsposten har hon berättat att första mötet med Per skedde på utestället Norre Kavaljeren.

Så träffade Per Gessle sin Åsa

Per och Åsa Gessle har varit ett par i över 30 år.

Per och Åsa Gessle har varit ett par i över 30 år.

Det här var 1980-tal och Per hade precis fått sitt genombrott som musiker.

– Jag visste vem Per var sedan tidigare, men Gyllene Tider var inte direkt mina idoler om man säger så. Jag hade dessutom bott några år utomlands och hade inte riktigt koll på Pers karriär, säger Åsa i intervjun.

“Var ihop med en annan kille”

Per har själv återgett sin version av historien i podcasten Framgångspodden.

– Hon jag hade dejt med var ihop med en annan kille så vi skulle träffas i hemlighet. Så Åsa, min fru, organiserade dejten hos henne. Men mitt under dejten blev jag betuttad i värdinnan i stället, har Per Gessle tidigare berättat i ”Framgångspodden”.

Åsa och Per blev ett par. Åsa fick dessutom ett nytt jobb, som ansvarig för Roxettes resebokningar. Hon skötte även alla hotellvistelser, och det hon lärde sig om branschen tog hon vidare in i sin nya karriär. Åsa står nämligen för den huvudsakliga driften av Hotel Tylösand, som paret Gessle köpte i mitten av 1990-talet.

“Har mycket mer att göra”

Att driva ett hotell hade då varit en livslång dröm för Åsa. Dessutom har Per sin musik, vilket innebär att han måste pendla till Stockholm på regelbunden basis.

– Jag har mycket mer att göra här eftersom jag jobbar med hotellet. Det blir mer socialt, medan Per sitter i studion och jobbar – antingen hemma eller hos Mats ”MP” Persson. Per har mer socialt liv i Stockholm, har Åsa sagt.

Men både Åsa och Per räknar Halmstad som sin viktigaste bas.

– Vi kommer hem till Halmstad för att hämta kraft, har Åsa sagt.

Foto: TT