Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Attacken mot Carina Bergfeldt – hängs ut efter bilderna på sonen

12 jan, 2023, 20:40 
Indra Nordemar

Det är ord och inga visor från Cecilia Hagen direkt riktat mot Carina Bergfeldt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mia Skäringers chockmöte med Carl Philip: ”Det rann blod”Brand logo
Mia Skäringers chockmöte med Carl Philip: ”Det rann blod”

Carina Bergfeldt är en av Sveriges mest framstående journalister.

I flera år arbetade hon som utrikeskorrespondent i USA för SVT. Men för några år sedan begav hon sig hemåt och sedan dess har hon gjort storsuccé även här. Bland annat som programledare i sin egna talkshow – som hon "tog över" efter Skavlan.

Men allt är ändå inte en dans på rosor. Carina delar många gånger upp svenska folket i två läger. Hon hamnar inte alltför sällan i blåsväder – vissa är med henne, medan andra är "mot" henne.

Nu får Carina en totalkänga av Cecilia Hagen: Kolumnist på Expressen, författare och vinnare av både Stora journalistpriset och På spåret.

Carina Bergfeldt totalsågas efter bilderna

Det är i en ny krönika i Expressen som Hagen tar upp problematiken med att skapa innehåll på sociala medier bara för att synas. Sådant innehåll där andra i ens närhet blottas. Och just det menar hon att Bergfeldt gör.

Annons

"Av outgrundliga skäl förekommer hon i mitt Facebook-flöde. Cirka dagligen lägger hon ut bilder på sin lilla son tillsammans med någon förtjusande historia om vad han just sagt eller gjort. Och gensvaret är varmt och rart och hängivet. ”Underbara Hamilton” är den mest frekventa kommentaren. Han heter Hamilton, den arma, om inget tillfrågade, ungen.", skriver Hagen.

Cecilia Hagen van På spåret 1995, och 2019 ställde hon upp med sonen Jonathan Unge.

"Han kommer att få äta upp allt detta"

Hon fortsätter med en annan aspekt som många tycker är problematisk – att sonen är liten och inte själv kan bestämma över bilder som läggs ut på honom.

"Han kommer att få äta upp allt detta när han blir vid sina sinnens fulla bruk, tro mig. Det konstiga är att ingen i någon kommentar tillhåller hans mamma att sluta använda sitt barn som reklam för sig själv och det helgprogram jag ännu inte tagit del av men som säkert är utmärkt."

Hagen syftar alltså på att Carina använder sin son Hamilton för att göra reklam för sin talkshow "Carina Bergfeldt", och ja, även sig själv.

Foto: TT

Annons