Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Aviciis sista ord – upptäcktes efter hans död

18 nov, 2021, 08:00 

Världen sörjer fortfarande musikundret Tim "Avicii" Bergling – som gick bort för nästan 4 år sedan.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

För några år sedan chockades världen av nyheten om att artisten Tim Bergling, även känd som Avicii, hade avlidit. Inom svenska kungahuset var han också oerhört populär, särskilt prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade en speciell relation till artisten, som spelade på deras bröllop.

Efter hans död har det sedan släppts ny musik med Avicii, och i samband med det berättade hans pappa om de ord de hittade i superstjärnans mobil.

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet. Och njut av framgången, men inte den materialistiska framgången” stod det bland hans anteckningar, vilket vad skrivet tre dagar innan hans tragiska död, det berättar hans pappa för DN i en intervju i samband med släppet av hans musik.

Aviciis musik – betyder mycket för prinsparet

Avicii var otroligt framgångsrik och reste världen över med sin musik. Han var även en vän till Carl Philip och Sofia och prinsparet tog förstås han död otroligt hårt.

Annons

“Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom”, sa prinsparet i ett gemensamt uttalande efter att den sorgliga nyheten hade nått omvärlden.

Svensk Damtidning erfar nu att Carl Philip och Sofia kommer att vara hedersgäster under torsdagens konsert. Avicii dj:ade under deras bröllop och de vill förstås vara på plats för att hedra sin saknade vän.

“Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik”, har de sagt.

Minneskonserten har fått namnet “Avicii Tribute Concert For Mental Health Awareness” och prinsparet kommer bland annat att få lyssna till Amanda Wilson, Otto Knows, Blondfire, Andreas Moe och Adam Lambert, från Queen.

Under kvällen kommer också många av Aviciis outgivna låtar att framföras live för första gången.

LÄS MER: Kungafamiljens hyllning till Avicii i kyrkan

Annons