Aviciis mamma Anki Lidén på sjukhus efter olycka!

Anki sörjer fortfarande sonen Tim.

Anki Lidén, mamma till bortgångne Tim "Avicii" Bergling, kämpar fortfarande med sin sorg.Mitt i allt råkade Anki ut för en olycka och fick vårdas på sjukhus.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 21?
Slå på ljud

Anki Lidén och Klas Bergling har burit på en stor sorg i två år. Det var då deras son Tim “Avicii” Bergling, hyllad världsartist och nyskapande kompositör, tog sitt liv.

För Anki fördubblades de tunga bördorna i slutet på förra året. Då föll hon så illa att hon bröt bäckenet, och läkarna höll henne kvar på sjukhuset en längre tid.

– Jag halkade i strumplästen och bröt bäckenbenet, jag fick ligga på sjukhus i två månader. Jag har aldrig haft så ont. Nu är det rehab hemma iklädd halksockor och krycka, säger Anki Lidén till Aftonbladet.

Anki Lidén i olycka – fick åka till sjukhus

Anki sörjer fortfarande sonen Tim.

Anki sörjer fortfarande sonen Tim.

Sjukhusvistelsen blev så lång för att läkarna tvekade inför att operera.

– Brottet var i bäckenkoppen där höftkulan ska rotera. Frakturen såg bra ut, därför skulle det läka av sig själv. Jag fick inte stödja på det skadade benet på en och en halv månad. Jag går nu med en krycka, men det tar väldigt lång tid för bäckenet att läka, säger Anki till tidningen.

Kunde ändå se hyllningskonserten

På grund av olyckan kunde Anki inte vara på plats under minneskonserten som hölls på Friends Arena i Tims ära. Men hon följde den från sjuksängen.

– Då var det en kille, Mats, som jobbade med service på sjukhuset, han lånade mig en smart-tv så jag skulle kunna titta på konserten på SVT Play direkt. Det var fantastiskt fint och det var så mycket kärlek i den lokalen, det kände man ända in via tv-apparaten, säger Anki.

Anki och Klas har varit öppna med sin sorg. Ungefär en vecka efter att Tim gick bort skrev de ett öppet brev om sonen, som allmänheten fick ta del av.

“Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset. Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad”, skrev Anki och Klas i brevet.