Soldoktorn avslöjar nu sin comeback: Populära programmet tillbaka i rutan efter flera år!

Soldoktorn avslöjar nu sin comeback: Populära programmet tillbaka i rutan efter flera år!

Mikael Sandström avslöjar nu sin medverkan i succéprogrammet.

6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!
0:40

Efter reklamen: 6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

(0:40)

Slå på ljud

Mikael Sandström har blivit en riktig tittarfavorit i TV4 efter sin medverkan i Nyhetsmorgon som husläkare, något han i gjort i över tio års tid.

Men nyligen tog han plötsligt en paus från programmet då han behövde lägga tid på sina framtidsplaner.

– Jag ska skriva bok i sommar, eller jag ska fortsätta skriva bok. Jag har redan skrivit redigeringsarbetet på boken som jag hoppas ska komma ut i mars, berättade han då för Hänt.

Men det är inte bara boken som är på tapeten. Nu avslöjar han ytterligare ett kommande jobb där han tidigare gjort storsuccé!

Därför slutade Doktor Mikael

I drygt 35 år arbetade Mikael Sandström som läkare inom vården, men 2021 valde han att säga upp sig. Han hade då gått över 2 500 jourer, vilket bara det kan motsvara närmare sju års oavbrutet arbete.

– Jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara, sa han då.

Ja, det är förstås Nyhetsmorgon han syftar på i första hand, där han kommit att bli Soldoktorn med hela Sverige. Men Nyhetsmorgon och bokskrivandet är inte allt han gör, han driver även podcasten Vårddljungen i samarbete med vården.se, och det är i det senaste avsnittet som han avslöjar sin medverkan i nya Biggest loser.

Soldoktorn avslöjar programmets comeback

Avsnittet rör sig nämligen om just övervikt. I samtalet med programledaren Staffan Gustavsson kommer Mikael in på oron för folkhälsan, och avslöjar därmed att det nästa år kommer en ny säsong av programmet.

– Vi har tolv nya kandidater. De [hälsoproblemen reds. anm.] blir ju aldrig någonsin så påtagliga som när man ställs inför deras problem. De har en ökad dödlighet som man nästan är rädd att prata om. I covidtider i synnerhet, en extrem ökad dödlighet för kraftigt överviktiga, säger Mikael i avsnittet.

Ja, Doktor Mikael kommer alltså återigen att vara läkaren i programmet – efter tre års uppehåll.

– Jag jobbar ju, även nu i år, som ansvarig läkare för Biggest loser. Vi startar inspelning i nästa vecka. Det är nytt! Det har ju legat nere under pandemin, förklarar han.

Foto: TT