Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Avslöjar sanningen om Kristian Luuks beteende – ingen hade någon aning: ”Blev förbannad”

23 feb, 2024, 09:00 
Pekka Heino går till hård attack mot Kristian Luuk.
Annons
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

Kristian Luuk vandrar runt med ett tv-bagage som är få förunnat. Han har landat prestigeuppdrag som Melodifestivalen, gjort succé i det folkkära programmet och är sedan flera år tillbaka programledare för På spåret.

En annan som gjort karriär på SVT är Pekka Heino. Han var kommentator för Eurovision 1994, 1999 samt mellan åren 2003 till 2006 – och fokuserade mer på att vara korrekt än rolig.

Sedan tog Kristian Luuk över rollen som kommentator, något Pekka inte alls gillade. För Luuk körde en omvänd taktik, enligt Pekka, och var mer rolig än korrekt, vilket inte gick hem hos SVT-kollegan.

Annons
Pekka Heino
Pekka Heino inte nöjd med Kristian Luuk.Charlotte Brunzell/TT

Kollegans ord: ”En av de sämsta”

För Nöjeslivet berättar Pekka att det var viktigt att hitta balansen, att kunna vara både korrekt och rolig, så när han såg Luuk kommentera tävlingen mellan 2007 och 2008 blev han tagen över hur dåligt balanssinne hans kollega hade.

– Det var ju raka motsatsen till vad jag gjorde. Det var så plojigt att jag kommer ihåg att jag blev förbannad när jag satt hemma och tittade. Han satt med någon jävla tuta och helt plötsligt blev det fritt fram att driva med bidragen.

Annons

– Jag tycker att han är en av de sämsta som kommenterat tävlingen faktiskt. Så, nu har jag sagt det.

Kristian Luuk
Pekka Heino tyckte det blev för plojigt när Kristian Luuk tog över Melodifestivalen.Karin Törnblom/TT

Vill inte tillbaka

Pekka Heino blickar vidare och har inga drömmer om att leda Melodifestivalen. Han tycker att tävlingen förändrats för mycket från den tid då han vurmade för Mello – och ser inte själv i den nya världen.'

Annons

– Att leda Mello är bland det svåraste du kan göra som programledare. Det är oerhört svårt att få till en ton som fungerar både i den gigantiska arenan där du står och samtidigt tala till tittarna där hemma. Det var lättare när finalen var i en liten tv-studio och publiken var minimal.

Foto: TT

Annons