Avslöjat – här är Helena Segers hemliga lyxliv

Helena Seger och Zlatan har varit ett par i arton år.

Hon är mystisk och svåråtkomlig – och en fotbollsfru utöver det vanliga.Möt Helena Seger, Zlatan Ibrahimovics livskamrat.

Helena Seger är på många sätt fotbollsvärldens Greta Garbo. Gåtfull, mystisk – och passionerat privat. Till skillnad från andra partners till kända spelare har hon inget Instagram-konto, ingen blogg, ingen podcast.

Hon föredrar att hålla en låg profil – och vill absolut inte stå i sin livskamrat Zlatan Ibrahimovics skugga. Helena är en kompetent yrkeskvinna, utbildad marknadsförare. före detta butikschef  och någon som suttit på chefsposter i stora företag som Malaco leaf, Swedish match och Fly Me.

Helena Seger – så lever hon

– Det har varit jobbigt att ingen förstått att det inte är några älskare eller pappas pengar, utan jag som jobbat hårt för mina mål. Jag är ingen fotbollsfru som har vunnit en skönhetstävling. Jag känner mig faktiskt frustrerad över att jag inte fått kredd för det jag gjort, har Seger tidigare sagt till Elle.

Zlatan och Helena på Idrottsgalan.

I sin bok, “Jag är Zlatan Ibrahimovic”, har Zlatan berättat hur Segers världsvana gjorde ett stort intryck på honom.

“Hon var inte bara snygg. Hon hade en attityd, liksom, tjafsa inte med mig, och så var hon äldre, och det var var ju spännande. Jag hörde mig för, vem är hon?”, skriver Zlatan.

Men hennes uppväxt skedde långtifrån glamouren och lyxen. Hon kommer från Lindesberg, en liten­ ort i Västmanland. Mamma Margareta­ ­arbetade som studierektor och pappa Ingmar­ drev en trafikskola.

Hennes vänner från ungdomstiden minns henne som driven och utåtriktad. Helena utvecklade också tidigt en försmak för lyxiga varumärken som Dolce & Gabbana och Gucci – en smak som hon har kvar som mogen kvinna.

– Hon skaffade sig saker om hon ville ha något. Hon hade gott om pengar långt innan Zlatan kom in i bilden, hon jobbade ju alltid. Jag såg henne jämt glida runt i den här öppna Mersan, sa en tidigare arbetskamrat i en intervju med Expressen 2013.

Helena på Eurovision Song Contest.

När Zlatan spelade i franska Paris Saint-Germain dök Helena ofta upp i lyxbutikerna Givenchy och Hermès. På en bild som togs av henne bar hon en väska, Birkin Bag, som kostade ungefär 80 000 kronor.

När hon stod för ett överraskande besök på Eurovision Song Contest i Malmö 2013 hade hon på sig en volangklänning från Lanvin för cirka 35 000 kronor, enligt Expressen.

– Jag bara älskar shopping, har Helena sagt till Elle.

“Hon är superglammig”

Samma Elle utsåg Helena till Sveriges bäst klädda kvinna 2011. Men åsikter om hennes stil har gått isär.

– För mig känns Helenas stil lite obeslutsam. Hon är superglammig ena stunden, i nästa ­sekund galet excentrisk och ­dagen efter totalt ointresserad, har Aftonbladets modeexpert Nina Johansson sagt om Helena.

– Det som kan sammanfatta ­hennes stil är: dyr! Det skulle vara spännande att få veta vad hennes shoppingbudget ligger på.

Helena har också en känsla för pråliga smycken. När hon dök upp på Fotbollsgalan 2016, tillsammans med Zlatan, noterade många att hon bar en ring med en enorm sten. Ringen var så spektakulär att många ställde sig frågan: har Zlatan äntligen friat?

Ringen som fick alla att spekulera.

Även på husfronten gillar Zlatan och Helena att lyxa till det rejält. De har flera hus i Sverige, men deras huvudsakliga bas ligger på Östermalm i Stockholm. Där äger paret en gammal kyrka som har byggts om till bostad. Fastigheten ligger på ungefär 1 000 kvadratmeter och kostade 110 miljoner kronor.

Seger-familjens hus i Åre.

De har också ett lyxhus i Åre, dit Zlatan, Helena och barnen Vincent och Maximilian ofta åker för att njuta av klassiskt fjäll-liv.

– Det skulle lika gärna kunna stått i Aspen, Colorado, eller kanske varit med i en Bondfilm. Diskret från gatan men med magisk utsikt och smart placerad nära Stordalens hotell. Ur ett mäklarperspektiv har det alla ingredienser för ett maximalt värde, sa mäklaren Niklas Berntzon till Expressen om huset. 

Familjen Seger-Ibrahimovic har tillfälligt brutits upp i två delar – av praktiska skäl. Zlatan har kontrakt med italienska Milan, vilket innebär att han har behövt flytta till Milano. Helena och barnen är däremot bosatta i Stockholm.

Expressen har rapporterat att Maximilian och Vincent har skrivits in på en privat skola på Östermalm. Mamma Helena, som är en deltagande mamma och bland annat fanns på plats när sönerna spelade i turneringen Gothia Cup i Göteborg, finns där för att stötta i pappa Zlatans frånvaro. Man får anta att hon också passar på att lyxshoppa – den här gången på hemmaplan.

 

Foto: TT