Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjat: Prins Philip varnade för Meghan före sin död

27 apr, 2024, 19:20 
Victoria Morand
Prins Philip hade farhågor om Meghan Markle – något han varnade drottning Elizabeth om.
Annons
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Prins Harry och Meghan Markle träffades 2016. Hon känd skådespelerska i Hollywood och han prins i England gjorde paret till en av de mest omskrivna.

Trots kärlek och glada tillrop så var det några personer som var skeptiska till paret – speciellt en i kungahuset.

Elizabeth & Philip.Boisiere/SIPA Press/TT

Varningssignalerna

Prins Philip ska ha varit ”på sin vakt” när det handlade om Meghan Markle.

Annons

Han hade tidigt sina farhågor om skådespelerskan och drog paralleller mellan henne och en kvinna vid namn Wallis Simpson. Hon var en amerikansk frånskild kvinna som gifte sig in i den brittiska kungafamiljen med kung Edvard VIII 1937, något som skapade en kris.

Ledare inom brittiska samväldet ansåg det vara helt otänkbart att Kung Edvard skulle gifta sig med en frånskild kvinna vars två ex-makar fortfarande var i livet.

NDZ/starmaxinc.com

Elizabeth visste!

Prins Philip ska även ha framfört sin oro till hustrun drottning Elizabeth, det menar kungaexperten och författaren Ingrid Seward i sin bok.

Annons

”Drottning Elizabeth II var väl medveten om vad Philip menade när han drog paralleller mellan Meghan och Wallis. Faktum är att hon långt senare kommenterade på sitt korthuggna sätt att Harry kanske hade varit ”för kär” i den amerikanska skådespelaren”, skriver hon.

Författaren hävdar även att prins Philip alltid var väldigt klarsynt och försökte alltid se de goda i dem – men när det kom till just Meghan var det svårt för Philip att ändra sina åsikter.

Bild: TT

Annons