Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Axel Pilebys traumatiska upplevelse: "Spydde blod"

26 sep, 2022, 04:30 
Simon Holm Stålhand
Axel Pileby och Tilde de Paula EbyVimmel, Kristallen 2020, Vasateatern, Stockholm, 2020-08-27(c) Karin Törnblom / TT Kod 2377

Allt har inte varit en dans på rosor.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Det är snart fyra år sedan det omåttligt populära programmet, Efter Fem hade premiär på TV4. Det första avsnittet sågs av över 400 000 personer! Förra året blev programmet även prisat under Kristallengalan. Då som bästa Nyhets- och aktualitetsprogram.

Bakom den stora framgången är givetvis flera olika faktorer. Men en av dem stavas Axel Pileby. Axel är en av programledarna och med sin karismatiska och kunniga programledarstil har han snabbt blivit en stor favorit och tittarna.

Men vägen dit har inte varit spikrak för den 35-årige skåningen. Han började karriären på lokaltidningens sportredaktion. Han tog sedan steget över till Expressen, där han också jobbade med sport. Sedan tog han klivet över till sin nuvarande arbetsplats på TV4 – genom att ta saken i egna händer och ringa cheferna på TV4. Vips så hade han sitt drömjobb!

Men det hade kunnat gå annorlunda. I en stor intervju med Aftonbladet berättar Axel Pileby om en traumatisk upplevelse.

Annons

Axel Pilebys traumatiska upplevelse

För fem år sedan hittade han en knöl i sin hals.

– Jag vet inte om det är det värsta, men för fem år sedan hade jag en knöl i halsen och läkarna var rädd att det var något allvarligt. Då var jag skraj. Efter operationen visade det sig att det inte var farligt, men det började blöda i halsen. Läkarna sa att det skulle gå över, men det gjorde det inte på två veckor.

En natt kunde allt ha gått snett.

– En natt vaknade jag och hade blod i hela munnen. Jag sprang till toaletten och det kom mer och mer blod. Men jag drog mig för att ringa ambulans då jag trodde det skulle gå över. Jag ringde upp mamma som är sjuksköterska och till slut rann det så mycket att jag började spy blod. Hon ringde sedan efter en ambulans och på sjukhuset lyckades de till slut få stopp på det. Då var jag inte kaxig, säger Axel Pileby till Aftonbladet.

Annons