Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Axel Schylström brännskadades svårt – sjunger om sina ärr

25 feb, 2023, 03:00 
Lars Johansson
Vägen tillbaka för Axel Schylström har varit lång och hård. Över 50 operationer har krävts efter att han fått 16 000 volt genom kroppen. Idag är han nybliven pappa.
Axel Schylström, 29, fick 16 000 volt genom kroppen, brännskadades svårt och har tvingats till fler än 50 operationer.
Nu gör den nyblivna pappan comeback i Melodifestivalen – där han sjunger om sina ärr.
"Första gången hon låg på mitt bröst var det som om att alla hål inom mig läkte ihop", skriver sångaren på Instagram efter dotterns födelse.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Axel Schylström slog igenom i TV4:s "Idol" 2015 där han slutade fyra. Två år senare debuterade han i Melodifestivalen med "När ingen ser" som tog sig till Andra chansen.

Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändraBrand logo
Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra

Ifjol var det dags att pröva lyckan i tävlingen som låtskrivare. Theoz bidrag ”Som du vill” hamnade till slut på en sjunde plats i Friends arena.

Nu är det dags igen.

Axel Schylström är tillbaka i schlagern med låten ”Gorgeous” som handlar om vad han lärt sig av att leva som brännskadad med många och synliga ärr.

– Det är en kraftfull ballad med ett viktigt och starkt budskap. Den handlar om vikten att vara snäll mot sig själv, att inte leta fel på sig själv och kanske framförallt bli vän med sin spegelbild, skriver artisten på Instagram.

Annons

Till Aftonbladet har Axel Schylström sagt:

– Jag vill vara den som bryter ner skönhetsideal och försöka hjälpa folk med utseendekomplex. En ärrad kropp är också en lämplig kropp.

Sångaren med sin stora kärlek. Axel Schylström och flickvännen Malin Halvarsson på Elle-galan 2018.

Axel Schylström brännskadades svårt

Idag är han en av de personer i Sverige som skadats svårast gällande brännskador och överlevt.

Året var 2012 , två dagar innan Axel Schylström skulle ta studenten. Han fick ett infall och klättrade upp på ett tågtak.

Där gick allt fel och 16 000 volt rusade genom den blivande sångaren. Brännskadorna var av tredje graden, på 70 procent av kroppen.

Axel Schylström har tvingats genomgå en otal operationer. Sammanlagt handlar det om över 50 ingrepp.

"Detta är tyvärr varken första eller sista gången. Över fem år och en femtiotal operationer har passerat den där kvällen 2012, och redan dag 1 var jag fan helt slut.", har han skrivit på Instagram.

Annons

Ge upp har det dock aldrig varit tal om. Axel Schylström har använt motgångarna för att stärka sig själv.

"Exakt så har jag gjort varje dag den senaste tiden, bara för att ständigt påminna mig själv om att jag faktiskt orkar "lite till" och lite mer än vad jag själv tror.", skrev han vidare på Instagram och avslutade inlägg:

"Man orkar ALLTID ”lite till”, glöm aldrig det när livet känns tufft."

Axel Schylström gosar i soffan med sin lilla dotter. Nu väntar Melodifestivalen. Foto: Instagram

Axel Schylström pappa till en liten tjej

Och kampen har lett fram till mer än framgångar i Melodifestivalen.

I juli ifjol fick Axel Schylström och hans Malin Halvardsson en liten dotter.

På Instagram delar han med sig av flera bilder på den lilla när hon ligger tryggt i pappas famn.

”För några dagar sedan blev jag pappa till den här lilla tjejen – och hon är redan mitt allt. Jag hade verkligen ingen aning om att jag skulle bli så sanslöst knockad av kärlek. Men det blev jag. Första gången hon låg på mitt bröst var det som om att alla hål inom mig läkte ihop”, skrev Axel Schylström på Instagram.

”Allt annat i världen känns nu plötsligt ganska oviktigt. Vi kommer säkerligen att driva varandra till vansinne tusentals gånger framöver. Men fan vad jag älskar henne. Och fan vad jag alltid kommer att göra det”.

Axel Schylström medverkar även i årets Melodifestivalen som låtskrivare. Han är en av kompositörerna bakom Theoz "Mer av dig".

Annons