Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Babben Larsson öppnar upp om tuffa tiden – vann över beroendet

15 jun, 2022, 07:00 
AvSimon Holm Stålhand

Starkt jobbat av Babben Larsson!

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Under de senaste åren har Babben Larsson, 65, blivit en av Sveriges mest populära mediepersonligheter. Mycket att tacka SVT:s succéprogram, Bäst i test som lockar två miljoner tittare varje avsnitt.

– Det går inte föreställa sig två miljoner. Vad är det liksom? Det är helt obegripligt. Och det skulle bli fel helt fokus om jag tänkte på det. Jag tänker på att ha bra stämning, ordning och reda och att vi driver programmet framåt, säger Babben Larsson i en lång intervju med Expressen.

Hennes karriär sträcker sig över många år, men det verkar som att det är nu som Babben Larsson verkligen "gått hem" bland svenska folket.

Babben Larsson
Babben Larsson.

– Min primära drivkraft är inte att få bekräftelse på det viset. Jag är väldigt lustdriven. Och jag har alltid gått på lust, när jag inte har det längre då funkar det inte. Det var därför jag brände ut mig för 25 år sedan. Jag jobbade fastän lusten var slut, jag bara körde ändå. Och då lärde jag mig det, att så kan jag inte göra.

Annons

Men under den framgångsrika och folkkära ytan så finns det annat som gror.

Babbens tuffa beroende

Babben Larsson har under en längre tid i sitt liv brottats med bland annat sockerberoende.

– Jag har hållit på och kämpat i många, många år för att få någon slags vettig livshållning, säger hon.

När hon lyckades bryta den dåliga vanan så passade hon även på att bryta en annan. Idag dricker Babben Larsson väldigt sällan alkohol.

– Jag ska inte säga att jag är torrlagd för det är jag inte. Jag dricker ett par glas champagne om året om det är någon premiär eller något speciellt. Men annars, nej.

Annons