Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Babbens trista besked – lägger karriären på hyllan: "Nu räcker det"

11 jun, 2024, 13:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu har Babben Larsson bestämt sig...
Annons

Babben Larsson, 67, är en riktig ikon både på teaterscenen, musikscenen, som ståuppkomiker och föreläsare.

Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”Brand logo
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

Babben Larssons karriär

Sedan 1980-talet har hon hunnit med en hel del. På senare år har hon tagit sig an programledarrollen för "Bäst i test", och blev än mer folkkär när hon fick den stora äran att tända ljuset i SVT:s studio som julvärd.

Men främst har hon gjort sig en karriär av att dra skämt på scenen, och har blivit en mycket uppskattad komiker både på scen och i tv-rutan för bland annat sina shower på Hamburger Börs och "Släng dig i brunnen".

Men nu blir det inget mer med det.

Babben Larsson avslutar karriären

Tv-profilen har nämligen beslutat sig för att lägga komikerkarriären på hyllan, något hon berättar för P4 Extra.

Annons

Beslutet togs strax efter pandemin bröt ut, då planerna om en stand up-turné gick i kras.

– Jag skulle ha gjort det precis när pandemin bröt ut och sen vet inte jag om jag hade kunnat genomföra den för jag har en fot som är ganska angripen av artros, säger Babben i intervjun.

Däremot är hon i sommar aktuell med föreställningen "Nötter", något hon kan genomföra tack vare kortisonsprutor. Men det är på håret att hon orkar, menar Babben.

– Nu har jag tagit en kortisonspruta så just för tillfället känns det okej, jag kommer nog kunna genomföra den här sommaren. Men jag känner också att jag hållit på i ganska många år och lappat ihop kroppen för att turnera och jobba och jag är ganska färdig med det, säger hon.

"Sliter extra mycket"

För det är ju så att Babben knappast suttit still de senaste åren. Hon har gjort hela 106 föreställningar av "Expedition Babben", en turné som tog fyra år att genomföra.

– Det är just det här när du går i sidled och står och väger mycket fram och tillbaka som du gör i stand up istället för att man går som vanligt, det är det som sliter extra mycket.

– När du gör något och får ont av det, då tryter inspirationen. Det är absolut ingen fara med den här sommaren, men jag har bestämt mig för att nu räcker det med att lappa ihop mig själv för att göra jobb.

Annons