Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bakom kulisserna! Titta in i Caroline Giertz garderob

01 dec, 2019, 15:00 
Caroline Giertz
Programledaren och journalisten Caroline Giertz visar upp sin garderob, och berättar om detaljen i garderoben som ger henne styrka efter cancerbeskedet.
Annons

Programledaren och journalisten Caroline Giertz minns sina tonår på Saltsjöbadens Solsida med blandade känslor. Hon växte upp i den fina idyllen, där vännerna hade märkesjeans och designväskor. Själv klädde hon sig mer bohemiskt.

– Jag var den enda med plagg från postorder, berättar Caroline Giertz om sin stil.

Hon har alltid känt sig annorlunda.

Caroline-Giertz

Stilen har förändrats genom åren. På senare tid har journalisten och programledaren gått “bananas” vad gäller tuffa skinnplagg och boots.

– I trettio år var jag tillsammans med mina barns far och han var inte lika förtjust i det lite flummiga cowboymodet, så jag bejakade det inte då.

Annons
Caroline-Giertz

Men numera finns det rader av tuffa western-boots och skinnkjolar i den rediga garderoben. Dessutom finns det en romantisk ådra hos Caroline, som berättar om sin passion för “jugentmodet”.

– Jag har alltid älskat kängor, vida blusar och stövlar. Och långa kjolar, det gillar jag! Det är härligt när det är slängigt.

Caroline-Giertz
Annons

Hemma brukar jag ofta bara dra på mig något bekvämt över pyjamasbyxorna och då passar kjolar med längd bra. En tv-producent tyckte att jag skulle ha nyhetskläder på mig i rutan, inte min stil direkt. Jag hade kavaj och byxor i ett program, men återgick sedan till mina bekväma kläder.

Caroline-Giertz pärlor

Handlar kläder gör hon på nätet och på loppis. Men ibland är billigt dyrt, som den gången Caroline förälskade sig i en skinnkjol från Ralph Lauren.

Caroline-Giertz

– Den var dyr, så jag letade istället efter en liknande till bättre pris. Det slutade med att jag köpte flera billiga som inte passade. Sen gick jag tillbaka och köpte originalet. Jag kan också gå i samma kläder i flera veckor. Trivs jag i något, har jag på mig det jättelänge. Underkläder byter jag förstås, säger Caroline Giertz och lyser upp i sitt härligt, flickaktiga leende.

Annons
Caroline-Giertz

Hemmet finns i Stockholm och hon har en mycket bra kontakt med sonen Leo, 37, och döttrarna Alba, 31, och Simone,28. Mannen i livet är konstnären Pan Lindström. Förutom kärleken delar de intresset för hantverk och paret gör en hel del konstverk och inredning ihop. Det fina bordet i vardagsrummet är skapats av en trädrot och ett avloppsrör.

Caroline-Giertz
Annons

Med sin humor, kvicka repliker och charm har Caroline Giertz blivit en populär profil i etern. Hon är aktuell med nya podcasten Paranormalt, där hon tillsammans med gäster, forskare och experter går på djupet för att hitta svar på det hittills oförklarliga. Det har tagit tid och kraft att komma tillbaka efter en tuff period i livet.

Caroline Giertz tuffa tid

Förra året gick både hennes pappa och lillebror bort. Strax därefter upptäcktes en tumör i dottern Simones huvud. Det blev en oerhört chock för hela familjen.

– Det kom med bara några månaders mellanrum. Det var jättetungt.

När Caroline själv drabbades av cancer blev särbon Pan Lindström förstås helt förtvivlad.

– Han bad till alla högre makter, att han skulle hitta något som skulle göra mig frisk.

– Då hände något magiskt. Under en skogspromenad i Dalarna snubblade han på en speciell sten, berättar Caroline, och visar en märklig, och mycket vacker, formation av meteoritglas.

Annons

Rymdstenarna gör hon i dag smycken av och säljer.

– De ger mig kraft!

Caroline-Giertz halsband
Caroline-Giertz halsband

Foto Liljeton & Hessman

Annons