Barack Obama glassar omkring på Hawaii

Barack Obama semestrar tillsammans med Michelle och barnen på Hawaii.

Barack Obama semestrar tillsammans med Michelle och barnen på Hawaii.

 

Döttrarna gillar att surfa.

I år väntar nya, stora och svåra utmaningar för Barack Obama.

Men innan han tar tag i uppgifterna passar han på att ta det lite lugnt.

Nu vilar presidenten ut sig på Hawaii tillsammans med hustrun Michelle och resten av sin familj.

Och det kanske behövs?

Månaderna vid makten tycks ha givit Barack några gråa hår.

Vilken semester! ”Ingen rast och ingen ro”, brukar det ju heta. Men för USA:s president Barack Obama har julen och nyåret verkligen gått i vilans tecken. Trots några turbulenta dagar i och med juldagens terrorförsök har presidenten ändå gjort sitt allra bästa för att verkligen koppla av och njuta av sin ledighet.

Tillsammans med sin hustru Michelle och sina bedårande döttrar Malia och Sasha semestrar han nu för fullt på Hawaii. Trippen till Hawaii har blivit en årlig tradition för familjen Obama och de älskar att njuta av varandras sällskap över en iskall glass på solvarma stränder.

Ett turbulent år

Hawaii ligger givetvis Barack Obama lite extra nära om hjärtat eftersom det är här han är född och uppvuxen. Han rör sig vant på ögruppen och känner sig verkligen hemma kring vackra Honolulu. Det är också här, kring delstatens huvudstad, som familjen oftast väljer att bo när de reser till Hawaii. Kylan i Washington är ett minne blott, nu är det sol och bad som står på schemat.

– Det är härligt varmt på Hawaii just nu så visst inbjuder det till aktiviteter utomhus, berättar Vita Husets talesman Bill Burton.

Han säger också att semestern på ögruppen blir ett perfekt tillfälle för Barack Obama att ”ladda batterierna” inför nya utmaningar.

Det har varit ett både lyckligt och turbulent år för Barack Obama. I januari 2009 blev han USA:s president, svor presidenteden och skrev därmed historia. Nyligen vann han Nobels fredspris.

Men allt har inte varit en dans på rosor för presidenten. Under sin tid vid makten har han ställts inför mängder av svåra uppgifter.

Och tro det eller ej, men det verkar faktiskt som året som president givit Barack gråa hår. När man jämfört bilder från presidentens Hawaii-resa förra året met 2010 års tripp är det mesta sig likt. Utom hans hårfärg. Den är betydligt gråare idag än för ett år sedan.

Av Johanna Lejon

obama1

Foto: All Over Press