Barbro “Lill-Babs” Svensson hade planerat sin egen begravning

Barbro
Otroligt många kommer att vilja hylla Barbro "Lill-Babs" Svensson när hon begravs. Och i en gammal intervju hör vi henne själv berätta hur hon såg på åldrande och att hon planerade sin egen begravning.
Annons

Den 3 april gick Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort. Fem dagar senare hyllade P4 henne genom att åter igen spela upp en gammal intervju med Lill-Babs från 2014. En fantastisk intervju där Barbro talar om livet med pappan som var alkoholist. Hur det var att bli tonårsmamma. Och att hon redan då, år 2014, hade planerat sin egen begravning.

Annons

När p4-reporter Karin Andersson frågar om hennes tankar om döden svarar Lill-Babs lika ärligt som på alla andra frågor.

– Jag vill ju inte dö än. Men mamma och syrran, de har alltid kommit tillbaka. En fågel kommer och sätter sig intill mig, det är mamma. Jag tror att mamma sänder någon ibland. Olika fåglar. Det är en trygghet för mig. Mamma hade alltid massvis med fåglar omkring sig, syrran också, berättar Barbro och fortsätter:

Annons

– Jag skrev ett testamente för ett år sedan. Men det kändes så konstigt. Varför skulle jag göra det? Och så tänkte jag att det skulle vara så svårt. För vem ska jag ge den tavlan, och vem vill ha den? Jag har ju inget fantastiskt att ge bort. Men då var det en advokat som sa: ”Strunta i det. Huvudsaken är att du skriver hur du vill ha din begravning.”

När radioreportern frågar om hon alltså planerat sin egen begravning svarar Lill-Babs ja och fortsätter att berätta om hur hon ser på sitt åldrande.

– Jag säger som mamma. Jag är inte gammal. Men jag har levt. Och jag älskar den repliken. Framför spegeln visst. Då ser jag rynkorna. Men jag vill ha de där vackra uttrycksrynkorna. Jag vill åldras med värdighet.

Prinsessan Birgitta med Lill-Babs och Mona Tumba.
Prinsessan Birgitta med Lill-Babs och Mona Tumba.
Annons

Vad Lill-Babs än planerat för sitt alldeles egna avsked vet vi att det är mängder av människor som kommer att vilja vara på plats för att hedra den oerhört folkkära artisten. Och även kungligheter kommer finnas på gästlistan. Barbro stod nära den svenska kungafamiljen och hade förr en nära relation till prinsessan Lilian. Men främst var hon en av de absolut närmsta vännerna till prinsessan Birgitta. Hagaprinsssan som självklart sörjde när hon fick veta att den nära vännen gått bort. Hon berättade då för Svensk Damtidning att det var tufft att nås av beskedet, att det kändes otroligt tragiskt. Hon hann inte säga farväl till sin vän.

– Saknaden är otroligt stor. Vi var väldigt nära vänner och jag har massor av fina minnen. Hon hade det allra största hjärtat av alla jag någonsin träffat, sa prinsessan Birgitta då.

Foto: Suvad Mrkonjic och Stella Pictures

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Barbro “Lill-Babs” Svensson hade planerat sin egen begravning”

 1. Marita Sandberg skriver: 11 april, 2018

  En stor stjärna i lyxförpackning !


 2. Obs skriver: 11 april, 2018

  Varje gång jag ser denna glada människa kan jag inte låta bli att undra över hur hon egentligen mådde, hon verkade disträ de sista åren. Det kändes som att hon var tvungen att jobba in i det sista, vilket inte alls är så konstigt med tanke på pensionssystemet som vi har i vårt land. Men så skriver media att hon lämnar efter sig miljoner och DÅ blir det märkligt, men visst en stor begravning kostar.


  1. KMS skriver: 11 april, 2018

   Tror, att hon ville försäkra döttrarnas liv eller hjälpa,som hon sa en gång.


 3. ancibergfeldt skriver: 11 april, 2018

  Tänk om vi som är kvar här på jorden att
  som LILL Babs gjorde. Visa mera kärlek
  och uppskatta samt ställa upp för varandra.Då vore planeten lite lättare att leva på.


 4. Emma skriver: 11 april, 2018

  Att hon tänkt ut hur begravningen skall ske måste kännas som en stor hjälp för de anhöriga som har det som tuffast just nu och har många beslut att fatta ändå rent praktiskt mitt i all sorg & saknad


 5. Annette Friberg skriver: 11 april, 2018

  Hon var en person som är lätt att tycka om


 6. ancibergfeldt skriver: 11 april, 2018

  Hörde att Lill Babs uttalade sig om att pengar var inte så viktigt för henne.
  Det tror jag på, Men hon kämpade och
  var aldrig borta ifrån jobbet knappt
  semEster. Så visst hon är värd pengar
  Låg inte på sofflocket precis.


 7. Laila Börresen skriver: 11 april, 2018

  En otroligt vacker och fin människa som alltid kommer att leva kvar .


 8. ingalisa skriver: 11 april, 2018

  Det är mycket vanligt att äldre människor planerar sin begravning och talar om sina önskemål.


 9. Siv Elin Mellum skriver: 14 april, 2018

  Blir et tomrom etter henne…. Når skal begravningen være, noen som vet? Siv från Norge


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar