Barnskådisen död – blev 42 år gammal: "En fallen stjärna"

Han slog igenom som Åke i ungdomsserien Bert, nu har han hastigt lämnat jordelivet. Oliver Loftéen blev 42 år gammal.

Slå på ljud


I tv-serien "Bert" från 1994 får vi följa tjejtjusaren Bert Ljung och hans bästa kompis Åke Nordin, som spelas av Oliver Loftéen.

Nu berättar familjen att Oliver Loftéen plötsligt gått bort, bara 42 år gammal.

Oliver Loftéens karriär efter succén som Åke i "Bert"

Efter det stora genombrotten som karaktären Åke medverkade Oliver i en rad andra succéserier och filmer. Bland annat i Guldbaggevinnaren "Vägen ut" där han spelade mot stora namn som Michael Nyqvist och Björn Kjellman.

Men berömmelsen i en så pass tidig ålder tärde på skådespelaren, som 2005 valde att lämna rampljuset.

– Jag fick mycket beundrarbrev från tjejer. Till slut blev det nästan för mycket. Jag var så ung och allt blev för privat och närgånget, har han berättat i en intervju med Aftonbladet 1999.

Oliver Loftéen i unga dagar.

Janerik Henriksson/TT

Barnskådisen Oliver Loféen död – 42 år gammal

Till Aftonbladet berättar systern Josefin Loftéen att trots det alldeles för korta livet på jorden har han ändå fått uppleva mycket av det livet har att erbjuda.

– Oliver levde ett snabbt liv, han blev känd tidigt i livet och nådde ett yrke och en berömmelse i väldigt unga år. Med det så har han levt ett långt liv, ett liv med karriär, en strävan att få finnas kvar i branschen och den stilla bortglömda ålderns höst. Han var en fallen stjärna, som nu har slocknat.

Tidigare i år fick Oliver Loftéen diagnosen Aspergers syndrom, efter att ha kämpat med psykisk ohälsa under en längre tid. Redan i ungdomen sökte han hjälp, men fick aldrig den hjälp han behövde.

Foto: TT, Youtube