Bathinas avslöjande – turbulenta tiden med Aje Philipson

Bathina Philipson och maken Aje.
Bathina Philipson ska vara med i Let’s Dance! Och i publiken kommer vi få se hennes man, niobarnspappan och kungavännen Aje. Ett äktenskap som är som en bergochdalbana säger Bathina.
Annons

 

Om tre veckor kliver Bathina Philipson, 41, ut på dansgolvet i TV4:s Let’s Dance, något som hon beskriver som ”det bästa lyckopillret någonsin”. Just nu är hon på sportlov i Lech i österrikiska alperna och danstränaren Mark är nerflugen för att hjälpa henne att vässa formen. Medan maken, kungens bäste vän Aje Philipson, 77, och barnen Märta, Hugo och Axel åker skidor, ägnar Bathina dagarna åt rumba, cha cha och vals.

Annons
Bathina och Aje Philipson med barnen Märta, Axel och Hugo.
Bathina och Aje Philipson med sina barn Märta, Axel och Hugo.
Annons

Samtidigt tillhör Bathina en lite avskild societetsvärld som många är nyfikna på, och där man av tradition håller låg profil.

Så vad tycker din man om att du ska vara med? Egentligen?

– Jomen jag tror att han är glad för min skull. Han ser att jag är lycklig i det här, och då blir han glad. Och det känner jag med barnen också.

– Man vill gärna stämpla mig som societetsdrottning, och ja, jag bor på Östermalm. Men jag är Bathina!

Bathina Philipson
Bathina Philipson.

Är Aje bra på att dansa?

– Nej! Aje dansar fruktansvärt dåligt! Någon stelare människa får du leta efter på dansgolvet… Han har faktiskt ingen taktkänsla alls.

Annons

Då får du lära honom lite nu då?

– Nej nej nej! Det GÅR inte, han är ett hopplöst fall! Alla kan lära sig dansa, utom Aje Philipson…

Hur länge har ni varit tillsammans?

– I juni månad har vi varit i hop i 20 år. Och i november har vi varit gifta i 15 år. Vi borde få pris!

Bathina Philipson

Hur har ni gjort för att få det att funka så länge?

– Åh, det var en jättesvår fråga. Det är en bergochdalbana, som för alla människor. Det är upp och det är ner, och så är det ännu mer ner och så går det upp lite. Det är liksom som en aktiekurs om du fattar. Det är bra dagar och det är dåliga dagar. Det är som att driva ett företag. Och sen gäller det ju att få det där företaget att inte gå omkull.

Annons

Bathina Philipson om äktenskapet med Aje

– Och sedan tror jag att det handlar mycket om hur man ser på saker och ting: Om man väljer man att se på glaset som halvfullt eller som halvtomt.

– Men är det ett pusslande, är det jobbigt, är det en bergochdalbana? Ja det är det. Är det en dans på röda rosor? Jaaaa…och nej.

– Så för att ett förhållande ska funka tror jag att man måste ge varandra friheten att göra det som gör en lycklig. Som för mig just nu – när jag får vara med i Let’s Dance!

Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Bathinas avslöjande – turbulenta tiden med Aje Philipson”

  1. Eva H. skriver: 29 februari, 2020

    Bathina verkar vara en fantastisk person. Jag känner henne personligen men genom de TV-produktioner hon har medverkat i har hennes personlighet gått genom rutan. Hon och Grethe Philipsson är absolut mina favoriter bland “Östermalmsdamer” kända och okända ! Man kan konstatera att Aje har god smak och inte bara väljer efter utseendet !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar