Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bekräftar: Alexander Kronlund tvingas bort från Idol – egentliga orsaken

19 mar, 2024, 09:03 
Alexander Kronlund lämnar Idol efter sju år som jurymedlem.
Annons
Anders Jensens mångmiljonklipp – i Charlotte Perrellis ekonomiska krisBrand logo
Anders Jensens mångmiljonklipp – i Charlotte Perrellis ekonomiska kris

I sju års tid har Alexander Kronlund suttit i Idol-juryn, kommit med ris och ros, bedömt deltagarnas sånginsatser och med bestämd stämma uttryckt vad han vill se för förbättring.

Men nu står det klart att han lämnar programmet. Detta bekräftar han själv i ett inlägg på Instagram och skriver att det inom kort kommer att presenteras vilka som ersätter.

”BREAKING NEWS: Inte i nivå med att Carl XVI abdikerar, MEN, 7 roliga år i IDOL fick räcka för mig. Ny spännande jury presenteras strax. Tack hela jävla superproduktionen , juryvännerna och FRAMFÖRALLT alla Idol-deltagarna genom åren”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Annons
Alexander Kronlund
Alexander Kronlund lämnar Idol-juryn efter sju år.TT

Därför försvinner Alexander Kronlund

Alexander Kronlund har jobbat med världsstjärnor som Britney Spears, Ariana Grande, Justin Timberlake och Robyn. Med andra ord är det medlem med stor internationell musikkunskap som nu försvinner.

”Ja det är ju vemodigt, men tajmingen var sån att jag hade oemotståndliga musikjobb i LA + att IDOL ju måste skakas om lite ibland , så det var ett gemensamt eftertänksamt beslut. Spännande projekt är ALLTID på gång i min maniska skalle”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Kishti Tomita lämnar Idol

Sedan tidigare är det även klart att Kishti Tomita lämnar Idol-juryn. I en intervju med Aftonbladet berättade hon att TV4 valt att göra sig av med henne för att förändra programmet.

Annons

– Jag vet inte. Jag tror bara de har tittat på nya möjligheter. De vill nog hitta en ny väg för ”Idol”, men jag kan inte uttala mig om hur tankarna går hos dem. Men vad de har låtit mig förstå så vill de hitta en ny kreativ väg, sa Kishti.

Kishti Tomita
Kisthi Tomita lämnar Idol-juryn.Magnus Lejhall/TT

Foto: TT

Annons