Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bekräftar före Mellofinalen – stora förändringar: "En chock"

09 mar, 2024, 13:30 
Pernilla Albinsson
Danny Saucedo och Dotter.
TT.
Inför den stora finalen har en del artister gjort förändringar med sina nummer.
Annons

Det har blivit dags för Mello-finalen och artisterna har förberett sig noga inför den stora dagen. Hela veckan har bestått av genrep så att allt ska sitta så bra som möjligt.

Johanna ”Dotter” Jansson om första tiden som mamma: ”Jag vill bara...”Brand logo
Johanna ”Dotter” Jansson om första tiden som mamma: ”Jag vill bara...”

Artisten Dotter har en bättre vecka den här gången på genrepen. Förra gången, inför hennes deltävling i Eskilstuna, blev artisten tyvärr sjuk och tvingades ställa in presskonferenserna och vila innan tävlingen.

Glädjande besked

Trots det kunde hon inte riktigt sjunga fullt ut som hon hade önskat. Men som vi vet gick det ändå hela vägen för artisten och nu har hon hunnit vila upp sig och kommer med glada besked inför finalen:

– Jag kan sjunga nu!, säger hon glatt till Expressen och fortsätter:

Dotter
Artisten Dotter gör sitt framträdande på en flygel.Jessica Gow/TT

– Det är mycket stora förändringar, men vi får se om jag kommer plocka tillbaka några grejer, för det blev lite som en chock för mig att se allt det här nya. Jag har haft en vision sedan oktober 2022 där jag hade velat se mer rök och silver. Så jag har försökt addera det. Men eftersom det är så mycket nya grejer så kanske inte allt satt nu, men det kommer göra det tills på lördag.

Annons

Fick kritik för att ta efter Loreens bidrag

När Aftonbladets Tobbe Ek såg Dotters framträdande första gången slogs han av hur likt hennes framträdande är förra årets vinnarbidrag av Loreen.

"Alltså, det här är så mycket Loreen att det nästan blir fånigt. Så här brukar vi uppleva att flera scenshower ser ut i Eurovision efter en populär vinnaren. Men att man i Mello är så tydligt inspirerad av den svenska vinnaren, förvånar mig.", skrev han då på Schlagerbloggen.

Men med Dotters förändringar inför finalen som han fått se på genrepen verkar han ha ändrat uppfattning:

"Man har lyckats skala bort mycket av Tattoo-känslan som var dominerande under de första repen under Dotters deltävling. Jag gillar öppningsbilden där man så tydligt ser att det är en flygel hon ligger på.", skriver han nu om Dotters framträdande.

Foto: TT.

Annons