Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bekräftat: Peter Forsberg och Nicole säljer lyxvillan till världskändis – efter separationen

05 jul, 2023, 19:00 

Peter Forsberg har sålt lyxvillan strax utanför Örnsköldsvik.

Annons

För fem år sedan bestämde sig Peter Forsberg och Nicole Nordin att flytta från Stockholm och bosätta sig i Zug, Schweiz. Där har de och barnen Lennox, Lily och Diego haft sin bas de senaste åren.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Det har också varit smidigt att bo i staden, då Peter och Nicole för några år sedan köpte in sig som delägare i schweiziska skoföretaget Inuikii, vars huvudkontor ligger i staden Zürich.

– Det är bra för kidsen att lära sig ett nytt språk och få nya erfarenheter. Jag ville inte tillbaka till USA, det är alldeles för långt hemifrån, men Schweiz är ganska perfekt. Det är bra skolor, fin natur och ordning och reda i samhället, sa Peter Forsberg till King Magazine 2019.

Annons
Nicole Nordin och Peter Forsberg
Peter Forsberg och Nicole Nordin meddelade tidigare i år att de separerar.

Peter Forsbergs beslut efter separationen från Nicole

Peter Forsberg är uppväxt i Örnsköldsvik och det var i moderklubben Modo som hans fina hockeysinne tog sig uttryck, utvecklades och så småningom skapade hans känsliga hockeyhandleder.

Det var också strax utanför Örnsköldsvik, i Vågsnäs, som Peter Forsberg en bit in på 90-talet började bygga en lyxig och spektakulär villa för att kunna vara nära sitt älskade Modo.

Men nu den forna hockeystjärnan sålt huset. Försäljningen sker strax efter separationen från Nicole Nordin – ett beslut som paret själva bekräftade i början av maj tidigare i år.

Annons

Huset säljs till kändis

Och det blir en annan Modo-produkt som nu tar över ”Foppas” drömbygge. Det är nämligen ingen mindre än Victor Hedman, back i NHL-laget Tampa Bay Lightning, som bestämt sig för att köpa huset.

– Försäljningen har kommit till genom en gemensam bekant till mig och Victor. Närhan ville köpa så var det inte så mycket att fundera på, säger Peter Forsberg till Örnsköldsviks Allehanda.

– Försäljningen hänger inte ihop med att jag och Nicole Nordin nyligen har separerat. Den här affären var på väg att genomföras redan för åtta, nio månader sedan.

Annons

Affären blev det dyraste huset i Västernorrland hittills i år. Enligt Örnsköldsviks Allehanda landade slutpriset på hela 20 490 000 kronor.

Victor Hedman
Victor Hedman, back i NHL-laget Tama Bay Lightning, är likt Peter Forsberg fostrad i Modo Hockey.

Foto: TT

Annons