Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bengt Alsterlinds ord om 13 år yngre kärleken – intima detaljerna

14 okt, 2022, 15:30 
Maj Alsterlind och Bengt Alsterlind

”Hajk”-programledaren Bengt Alsterlind lämnade SVT.
Nu berättar han om lyckan med hustrun Maj Alsterlind.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Bengt Alsterlind, 79, var barnens favorit. I 31 år var han programledare för det omåttligt populära barnprogrammet ”Hajk”, där han med sina kreativa lösningar och visade hur man tillverkar saker på egen hand.

När programmet gick i graven 2003 hade Bengt Alsterlind blivit något av en svensk MacGyver. Sju år senare bestämde sig den folkkäre tv-profilen att tacka för sig och gå i pension.

Idag bor han i Karlstad med 13 år yngre hustrun Maj Alsterlind, 66. De träffades på en golfbana för 37 år sedan och gifte sig 2006. Sedan dess har det värmländska paret aldrig blickat tillbaka.

Bengt Alsterlind
Bengt Alsterlind blev något av en svensk MacGyver för sin kreativitet i SVT-programmet Hajk.

Intima detaljerna: ”Ska göras så skamligt”

Bengt Alsterlind har tidigare berättat för Svensk Damtidning om livet med Maj och den kärlek han känner för henne. Han gick även in på mer intima detaljer och vad som är viktigt i en relation.

Annons

– Jag tycker att sex är viktigt. Det ska göras så skamligt hela tiden, men det är ju något fint som man bara delar med en person. Det är primära drifter som håller äktenskapet vid liv.

– Om man inte andas dör man. Om man inte äter och dricker dör man. Om man inte älskar så dör man ut efter en generation.

Maj Alsterlind och Bengt Alsterlind
Maj Alsterlind och Bengt Alsterlind är lyckligt gifta sedan flera år tillbaka.

Det gör Bengt Alsterlind idag

Ja, Bengt Alsterlind verkar verkligen sväva som på moln! När han får sätta plus på sitt liv i Aftonbladet är det bara femmor som gäller. Kärlekslivet, jobbet, boendet – allt är kanon.

– Jag har en fru som är tretton år yngre än vad jag är och det gör att vi är rörliga båda två. Hon är ju väldigt aktiv och motionerar mycket och har varit motionsledare under många år. Så vi båda hittar på mycket kul ihop, det är viktigt tror jag, säger Bengt Alsterlind och meddelar att han fortfarande håller igång och jobbar:

Annons

– Jo, jag jobbar nog ganska mycket för att vara pensionär. Jag har haft en trio med Ingvar Karlsson, Sven Ingvars. Han slutade men kvar är ju Anders Kyrkander. Vi har spelat runt om i Mellansverige 2–3 gånger i veckan senaste åren. Men i sommar har jag varit helt ledig.

Bengt Alsterlind
Livet leker och lirar för Bengt Alsterlind. Här står han med sitt dragspel.

Foto: TT

Annons