Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Benjamin Ingrosso tackar för sig – slutar helt

09 jun, 2023, 08:28 
Vendela Lönnqvist
Benjamins karriärbeslut!
Benjamins karriärbeslut!

Benjamin Ingrosso lägger nu karriären i rutan på hyllan.

Annons
Benjamins markering mot Christian – ställer Pernilla till svarsBrand logo
Benjamins markering mot Christian – ställer Pernilla till svars

Benjamin Ingrosso, 25, är inte bara artist, låtskrivare och musikproducent – han är också programledare.

I två säsonger har han lett sitt alldeles egna tv-program "Benjamin's", där gäster som Zara Larsson, Tommy Körberg, Timbuktu och Alba August, som varit med, ätit god mat och sjungit skönsång.

Benjamin Ingrosso har skapat låt med Björn Ulvaeus

Tv-programmets tre säsonger har lett till att Benjamin lärt känna gamla som nya ansikten – och under torsdagen sändes det sista avsnittet, med ingen mindre än ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus.

Där avslöjades det att Benjamin och Björn har skrivit och släppt en låt tillsammans – en låt Benjamins syster Bianca kallar för "den finaste hon hört".

Sista säsongen av "Benjamin's"

Låten och samarbetet blev också det sista Benjamin gör i sitt egna tv-program, då han på sociala medier tiden innan sändning meddelade att det inte blir mer avsnitt av det älskvärda programmet:

Annons

"Jaa var ska man börja..Det här programmet har förändrat mitt liv! Att ha fått chansen att träffa alla dessa människor både framför men också bakom kameran är något jag för evigt kommer ta med mig!"

Benjamin Ingrosso tackar för sig

Han kallar sina gäster för "barndomsidoler till nya idoler" och har svårt att ta in alla saker han fått göra i programmet.

"Kommer absolut sakna dessa inspelningar men nu ska jag ut och utforska andra saker ett tag och det återstår att se.... Kanske öppnas det en ”Benjamin's" dörr någon gång i framtiden!", skriver artister.

Han avslutar med att tacka alla gäster, kollegor, produktionen och TV4 för att de funnits där och jobbat på i alla år.

I en intervju med TV4 berättar han om karriärbeslutet:

– Jag tror att det var jag själv som kände när vi skulle göra en tredje säsong att jag fått med varje drömgäst som jag ville ha med. Jag gillar också det här med tredje gången gillt. Vi fick till säsong tre så bra och jag ville sluta på topp, sa Benjamin.

Det återstår att bli vad Benjamins nästa äventyr blir!

Annons