Benjamins starka tro på gud – efter vänskapen med Amadeus

benjamin ingrosso amadeus sögaard

TT
Sönerna till två av Sveriges mest kända artister förenades i sin tro på gud.

De är båda söner till två av Sveriges största schlagerdrottningar men det var inte genom musiken som Amadeus Sögaard, 22, och Benjamin Ingrosso hittade varandra. Benjamin berättade om mötet med Amadeus i Carina Bergfeldts talkshow i SVT.

Första frågan handlar direkt om hans tro, ett ämne som redan avhandlats med programmets första gäster, statsminister Stefan Löfven och frun Ulla.

– Jag har varit rätt troende ända sedan jag var lite och jag är nog den enda i min familj som är det. Jag gick några gånger i fredagsskolan i Filadelfiakyrkan med Carolas son Amadeus. Vi gick på samma dagis och sådär, berättar Benjamin.

– Det har känts skönt att ha någon att prata med. I början var det så att man bad mycket men sen blir det så att man tackar rätt mycket. Annars blir det som att man bara begär saker, fortsätter han.

benjamin ingrosso

Benjamin Ingrosso gästade det första avsnittet av Carina Bergfeldts talkshow i SVT

Karin Törnblom/TT

Benjamin Ingrosso: ”Jag är rädd för döden”

Stefan Löfven blir nyfiken på påståendet om att han är den enda i sin familj som faktiskt är aktivt troende, och undrar om det är på grund av hans vänskap med den jämnårige Amadeus. Det har Benjamin inget direkt svar på.

– Jag har en italiensk familj, min farmor är ju katolsk. Min mormor är ju spirituell och tror på änglar, och så är jag lite rädd för döden så det känns skönt att känna att man tror på ett liv efter oss.