Benny Anderssons drag under ABBA-premiären – nu uppmärksammas chockerande detaljen

01 jun, 2022, 06:06 

Det gick obemärkt förbi – tills nu.

Annons

Förra veckan var det rejält med ståhej i Queen Elizabeth Olympic Park i London. Det vankades storslagen premiär för ABBAs nya show Voyage i specialbyggda ABBA Arena!

Tillställningen kan med rättvisa beskrivas som stjärnspäckad, både kungligheter och superstjärnor minglade på röda matten kvällen till ära. Kanske var det därför Benny Anderssons mode-kupp lyckades flyga under radarn...

Kungens favoritlåt

Till och med kungen och drottning Silvia dök upp i London kvällen till ära! Visserligen hade de under långhelgen en del andra ärenden i landet, bland annat en afternoon-tea med drottning Elizabeth som visserligen blev avblåst.

Kungaparet var säkerligen väldigt glada att få gå på premiären och hylla våra svenska ikoner. Kungen och drottningen passade även på att avslöja sin favoritlåt med bandet. Svaret? Ja, det var inte helt otippat.

– Dancing queen. Den kommer som en chock, pang! Den har fortsatt varit lika bra under alla dessa år, den är fantastisk. Den sitter som gjuten, säger kung Carl Gustaf till Sveriges Radio.

Annons

Även Silvia gillar låten, föga förvånande.

– Får jag gissa att drottningens favoritlåt med ABBA är Dancing Queen?, frågade journalisten i Nyhetsmorgon drottningen.

– Of course, svarade Silvia då och skrattade.

Att vara kung och drottning har sina fördelar, det var nog många som hade velat byta plats med kungaparet här!

Oväntade detaljen

Just Silvia hade klätt upp sig till tänderna kvällen till ära, med en oerhört spexig kostym. Kvällens huvudpersoner hade självklart också dykt upp i noga genomtänka utstyrslar, och såg riktigt stilsäkra ut.

Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad matchade i klassiskt vitt. Anni-Frid i powerkostym, i sann kronprinsess-anda, och Agnetha i en vacker klänning och stilren kappa.

Björn Ulvaeus valde ett säkert, men återhållsamt val, och dök upp i en neutral kostym. Kvällens wild card? Benny Andersson! Han stack verkligen ut i sin blomster-mönstrade kaftan, och det var ingen gammal trasa direkt...

Annons

Nu uppmärksammar Expressen prislappen på kaftanen, och det är en svindlande summa. Plagget är signerat den japanska designern Yohji Yamamoto och kostar runt 105 000 kronor! Det kan man kalla för mode-statment.

Blev du sugen på att sno Benny Anderssons stil? Om plånkan tillåter, är det fritt fram!

Foto: TT

Annons