Beppe Starbrink skadad i allvarlig olycka – tvingas sjukskriva sig i flera månader

Beppe Starbrink skadad i allvarlig olycka – tvingas sjukskriva sig i flera månader

SVT-programledaren Beppe Starbrink har råkat ut för en allvarlig olycka och tvingas nu sjukskriva sig under en lång tid framöver.

Här är Sveriges 5 rikaste!
0:35

Efter reklamen: Här är Sveriges 5 rikaste!

(0:35)

Slå på ljud

På tisdagskvällen kunde Aftonbladet avslöja att Go’kväll-programledaren Beppe Starbrink, 56, råkade ut för en allvarlig motorcykelolycka för två veckor sedan.

Enligt tidningen opererades han i fem timmar dagen därpå, då han drabbats av ett komplicerade benbrott.

– Det regnade som fan och jag skulle bromsa inför ett trafikljus och så fick jag vattenplaning. Hjulet släppte så jag slog runt och fick motorcykeln över mig. Jag skadade mig rätt rejält i benet, säger han till tidningen.

– Jag opererades dagen därpå i fem timmar för att fixa benet. Det var ett väldigt komplicerat benbrott.

Blir borta i flera månader

Under omständigheterna mår Beppe Starbrink bra idag och har kommit igång med sjukgymnastik.

Han kommer dock vara borta från rutan under en ganska lång tid framöver – han är nämligen sjukskriven till den 15 december.

– Det blir inget jobb nu, jag är orörlig och hoppar på kryckor och får inte stödja på benet. Jag är väldigt begränsad. Sedan är det svårt att både sitta och ligga så jag alternera mellan det på dagarna, säger han till Aftonbladet.

Hon ersätter Beppe Starbrink i Go’kväll

I ett pressmeddelande avslöjar SVT att Frida Wengberg, programledare för Sverige i dag, kommer ersätta Beppe Starbrink medan han är sjukskriven.

– Det känns jätteroligt även om det förstås blir stora skor att fylla som vikarie för Beppe. Jag har jobbat som nyhetsjournalist i många år och ser fram emot att få göra längre intervjuer och möta spännande gäster tillsammans med Go´kväll-publiken under hösten, säger Frida Wengberg i pressmeddelandet.

Frida Wengberg gör sin första sändning för Go’kväll fredagen den 28 oktober.