Beppe Starbrinks ord om dolda sorgen – stöttas av sin fru Helena

beppe starbrink

Janne Danielsson JAD

Han är en av Sveriges mest frekventa ansikten i tv-rutan. Men Beppe Starbrink bär på en stor sorg.

Som programledare för Go'kväll i SVT är Beppe Starbrink en av de programledare som syns allra mest i tv-rutan i Sverige. Beppe är journalist i grunden och har jobbat med bland annat Uppdrag granskning, men Go'kväll passar honom utmärkt, berättar han i en intervju med Ica-kuriren.

– I Go'kväll vill vi att det ska märkas att vi tycker om våra gäster. Många kommer till oss för att berätta sin livshistoria, och då funkar det ju inte med ett aggressivt bemötande, säger han till tidningen.

Något som präglat Beppe Starbrink under livets gång var att förlora sin far relativt tidigt. Då var frun Helena, som han träffade när han pluggade till journalist, en stor tröst.

Hela Go'kväll gänget samlat! Linda Olofsson, Inger Ljung Olsson, Pia Herrera och Beppe Starbrink.

Matilda Sandberg

–Vi var gravida med vårt första barn och jag saknar verkligen att pappa aldrig hann träffa våra döttrar. Men jag hade startat mitt eget liv. Jag hade flyttat till Umeå och jag hade träffat Helena. Mitt liv var liksom igång, det tror jag hjälpte mig. Och tyvärr är det ett faktum: ens föräldrar lever inte för evigt, säger han i intervjun.

Döttrarna My och Nike är numera utflugna och livet är behagligt, men det innebär inte att det inte haft sina kriser, berättar Beppe.

– Jodå. Runt fyrtio var det jobbigare. Som många människor gör någon gång i livet började också jag att skärskåda mitt liv. Är det så här det ska vara? Det kan komma mycket bra ur en livskris, bara man tar hand om den på rätt sätt. Jag minns att jag cyklade runt och tänkte mycket under de där åren. Ska jag jobba med det här? Borde vi flytta till Stockholm eller Göteborg?

Svaret blev musiken, Beppe spelar numera i två olika band och han njuter till fullo av att kunna ägna sig åt allt han älskar.