Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bergfeldt stoppas av SVT mitt i säsongen – är förbjudet

01 dec, 2023, 20:00 

Carina Bergfeldt berättar om förbudet.

Annons

Carina Bergfeldt är återigen högaktuell i rutan med sin succétalkshow på SVT. Veckans gäster var bland annat mångsysslaren Carolina Gynning och komikern Måns Möller – och stämningen var som vanligt genomgod.

Bergfeldt har också haft all anledning att fira även på ett privat plan, men hon stoppas av SVT från att säga alltför mycket.

Carina Bergfeldt obekväm efter Peter Apelgrens intima avslöjandeBrand logo
Carina Bergfeldt obekväm efter Peter Apelgrens intima avslöjande

Carina Bergfeldt stoppas av SVT – förbudet

– Jag firar idag.

Ja, så inleder journalisten Carina Bergfeldt ett hyllat inlägg på Instagram. Anledningen är att hennes två böcker blivit nominerade till ett ärofyllt pris:

– Och idag fick jag veta att båda böckerna är nominerade till ett pris. Den ena i fackboksklassen, den andra i kategorin deckare.

Men den uppmärksamme noterar att Carina formulerar sig aningen mystiskt. Hon nämner inte vad böckerna heter, eller vilket pris hon kan kamma hem. Det beror på ett skarpt förbud från SVT, som stoppar henne från att göra reklam.

Annons

– Eftersom jag just nu syns i rutan på svt får jag inte skriva några titlar eller göra någon slags reklam för boken. Så min glädje och eufori meddelas endast på detta sätt.

Stormen kring Carina Bergfeldt – efter reklamtabben

Och Carina om någon vet att dessa regler inte ska tummas på. I våras blev det stora skriverier när hon syntes på omslaget och i en intervju i ICA:s tidning. Det handlade om hennes bok En bra dag att dö, som skedde i samarbete med ljudbokstjänsten Bookbeat.

Kampanjen syntes bara dagar efter att hennes talkshow på SVT sänts, vilket går emot reglerna. Det visade sig däremot att Carina fått okej på att göra intervjun. Istället tog kanalen själva på sig missen.

– Det finns en tumregel som säger att man en vecka innan och två veckor efter en laseringsperiod inte ska synas i rutan. Men Carina Bergfeldt har fått godkänt av oss. Hon har inte gjort något fel i det här läget, det ligger på oss. Vi borde kollat när den skulle släppas, sa Ebba Adielsson, ansvarig utgivare för Carina Bergfeldts talkshow till SVT då.

Carina Bergfeldt i ICA:s stammistidning
Artikeln som skapade rabalder.

Foto: TT

Annons