Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Berghagens otippade kommentar i TV4: ”Fuck you”

08 okt, 2023, 20:30 
Louise Wibergh Lenti
Lasse Berghagen
Det var en känslofylld kväll när Lasse Berghagen hyllades i Renée Nybergs ”Vilket liv!”.
Annons

Lasse Berghagen är sångaren, låtskrivaren och skådespelaren i den blå kavajen som underhållit svenska folket i ett halvt sekel. Nu var det äntligen dags för familj, vänner och kollegor att få hylla honom en helkväll i säsongens sista avsnitt av ”Vilket liv!”.

Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4Brand logo
Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4

Beskrivningen av teddybjörnen Berghagen

Det var ett fint program från start till slut där hyllningarna aldrig ville ta slut för Berghagen och han blev rörd till tårar både en och två gånger.

Något som är återkommande med alla gäster är att de beskriver Lasse Berghagens omtanke och värme.

Den gamla kollegan och vännen Meta Bergqvist, fd. producent för Allsång på Skansen, beskriver Lasse med ett stort leende:

– Han är lika gullig som ni tror att han är, säger hon.

Annons

Marko ”Markoolio” Lehtosalo beskriver hur Berghagen ibland ringer för att fråga hur han mår. Det är alltid trevliga samtal men Marko väntar hela tiden på ”haken” och anledningen till att Lasse ringt.

– Sen så avslutas samtalet med ett ”jag ville vara kolla läget och hoppas att det är bra” och sen lägger han på, säger Marko och visar hur han tittar förvirrat på telefonen.

– Det är så ovanligt idag. Jag har anammat det efter Lasse och det är faktiskt jävligt fint, fyller han på.

Markoolio, Lasse Berghagen, Meta Bergqvist
Lasse Berghagen med vännerna Markoolio och Meta Bergqvist.

Lasse Berghagen: "Fuck you"

Lasse Berghagen har en enorm låtskatt och har skrivit över 500 låtar! Dessa har tolkats om och om igen och han var bland annat med i första säsongen av Så mycket bättre. Där lärde han känna artisten Petter Askergren som kommit att bli en riktigt god vän som han dessutom varit på turné tillsammans med.

Den coola hiphopparen och den väna vissångaren kan tyckas vara en otippad duo men de fann varandra snabbt.

Annons

– I grund och botten så är det ju faktiskt hur du är som människa som skapar de här kontakterna. Man lär känna varann, uppskattar varann, tycker att det är kul att hänga ihop och sen kommer den andra biten in med musiken, låtarna och showerna. Men framför allt är det kärlek, säger Lasse Berghagen.

Renée Nyberg påpekar att man blir som man umgås och att Lasse kanske hängt lite för mycket med Petter. Sedan visar hon ett mejl som Lasse skickat till Petter och publiken kiknar av skratt. I mejlet står det:

”Hej Petter. Long time no hear. Hoppas allt är väl med dig. Fuck you och glad påsk! Berghagen”

– Den du! Säger Berghagen och pekar mot Renée med en busig blick.

– Det här var en av de roligaste mejlen jag fått faktiskt. Jag brukar ha det här som exempel på att man kan lära sig av varandra, olika saker… säger Petter och skrattar.

Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Annons