Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bert Karlssons dödsskräck – efter ilskan mot läkarens beteende

15 jun, 2022, 09:00 
AvSimon Holm Stålhand

Bert Karlsson var minst sagt arg på sin läkare.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Bert Karlsson, 76, har haft många strängar på sin lyra där han varit aktiv inom ett flertal olika branscher. Han var med och startade upp Skara sommarland och numera driver han flera asylboenden. Han var också med och skapade succéprogrammet "Fame factory". Men frågan är om han kanske mest är känd som den personen som upptäckte artister så som Vikingarna, Lena Philipsson och Carola.

Men under hans framgång så har Bert Karlsson brottats med sjukdomsbekymmer.

Under 2003 drabbades Bert Karlsson av prostatacancer. I podcasten Nemo möter en vän berättar han om beskedet och ilskan efter läkarens nonchalans.

– Jag opererade mig fort som sjutton och då var jag ändå sen för jag gick med det i fem-sex år med höga värden. Jag var så oerhört upprörd för min läkare som nonchalerade det här hela tiden och inte berättade för mig vad läget var, säger Bert Karlsson i podcasten.

Berts Karlssons liv efter cancern

Nu har Bert Karlsson tagit sig vidare efter den svåra tiden. Han mår nu bra, eller så när i alla fall.

– Jag har fotbollsskada i knäna så det är svårt alltså. Sen fick jag en blödning i ögat som jag tyvärr inte gick med till doktorn direkt. Så den är kvar, så jag har lite sämre syn på ena ögat. Annars har jag inte mer alltså.

Men han erkänner att han är rädd för att åldras.

– Det är fruktansvärt. Man tycker att det är så jävla tråkigt att det snart är slut. Det tycker jag är det värsta för jag har så mycket jag vill göra.

Annons