Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Berusad man stormade greenroom och tog sig fram till Fröken Snusk – SVT i krismöte

10 feb, 2024, 18:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Så obehagligt – nu svarar SVT på den allvarliga händelsen.
Annons

Trots ökad säkerhet på grund av det rådande säkerhetsläget i världen lyckades en berusad man ta sig in i greenroom under genrepet inför Melodifestivalen.

Victorias privata Melloavslöjande • Prins Harrys hårda diss under blixtbesöket • Drottning Camilla bryter tystnaden – 3 kungliga snackisar från vecka 6!Brand logo
Victorias privata Melloavslöjande • Prins Harrys hårda diss under blixtbesöket • Drottning Camilla bryter tystnaden – 3 kungliga snackisar från vecka 6!

Berusad man tog sig fram till Fröken Snusk

Mannen nådde hela vägen fram till Fröken Snusk i ett försök att prata med artisten och ta bild.

– Det var en person som inte skulle vara där som ändå kom in. Fröken Snusks team var mycket upprörda efteråt, och jag fattar det. Även SVT har varit självkritiska vet jag och tog det som hände på stort allvar. Det ska inte kunna hända, säger en källa med insyn.

SVT svarar på händelsen

Samma person förklarar för Aftonbladet att artistens team var "mycket upprörda efteråt" och kanalen har tagit händelsen på allvar.

Annons

– En person befann sig i greenroom som inte skulle vara där, men det har inte brustit i säkerheten. Vi utreder händelsen tillsammans med artisten och hennes team. Och vi vill respektera artisten önskemål att lägga allt fokus på tävlingen, säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka.

Teamet krävde ett krismöte med SVT efter händelsen, som nu utreds, förklarar Fröken Snusks presskontakt Jessica W Sandberg.

"Han var absolut berusad"

Enligt tidningen ska mannen haft en ackreditering till musikprogrammet och vara kopplat till ett av de andra tävlingsbidragen – men det ger honom däremot inte tillgång till greenroom.

Trots det släpptes mannen in under fredagens generalrepetition.

– Han var absolut berusad. Han dök också upp i tv-bilden bakom Fröken Snusk under nåt av tillfällena när man filmade i greenroom. Jag undrade lite vad han höll på med, han har ju absolut inte rätt att vara där, säger en källa till Aftonbladet.

Annons