Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beskedet efter svåra olyckan – Peder Fredricson vårdad på sjukhus

22 jun, 2023, 11:30 

Peder Fredricson störtade med sin häst på framhoppningen på Stockholms Stadion.

Annons

Peder Fredricson, 51, är en av Sveriges mest meriterade och erfarna ryttare genom tiderna. Under förra helgen deltog han i tävlingarna på Stockholms Stadion, som stod värd för den sjunde omgången av den världsomspännande tävlingsserien Global Champions Tour.

Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Det är en av världens mest penningstinna tävlingar och den lockar de bästa ryttarna från hela världen varje gång den arrangeras och den här gången hade turen alltså kommit till Stockholm.

Det var en ypperlig chans för alla hästintresserade att få se sina favoriter på hemmaplan, något som inte sker alltför ofta.

En av de absolut största favoriterna att vinna tävlingar var såklart Peder och under lördagens laghoppning levererade han verkligen. Tillsammans med lagkamraten Malin Baryard-Johnsson tog han hem en övertygande seger och publiken var i extas.

Annons

Peders otäcka fall med nya hästen

När tävlingen fortsatte under söndagen skulle Peder delta i klassen för 7-åriga hästar, ett par nivåer under huvudklassen. På framridningen hände det som inte får hända. Peders häst Que Sera tog av ett steg för tidigt till hindret och gick omkull, Peder flög av och ramlade på nacken.

– Han sa direkt ”jag har brutit nacken, ring ambulans, ge mig smärtstillande”, berättade Royne Zetterman som blev vittne till olyckan för SVT Sport.

Peder fördes iväg i ambulans och tävlingen avbröts. Ett par dagar senare är han utskriven från sjukhuset.

– Jag kände direkt när jag landade på nacken att det var något som inte stod rätt till. Då vet jag att det viktigt att få professionell hjälp om man får nackproblem. Man måste ligga still. Men jag hade rätt folk omkring mig med Royne Zetterman och ambulansen, så jag fick perfekt vård. Och på Karolinska fick jag fantastisk vård, säger Peder till Sportbladet.

Annons