Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beskedet: Suzanne Reuter petad – ersätts av Hollywood-stjärnan

31 maj, 2022, 09:08 

Nu försvinner hon ur rutan.

Annons
Allt om Suzanne Reuter!Brand logo
Allt om Suzanne Reuter!

Suzanne Reuter är en riktig favorit för många i rutan, och nu kommer beskedet att hennes omtyckta karaktär försvinner – och byts ut.

Den nya rollen går till en riktig tungviktare, och Suzanne försvinner spårlöst. Nu avslöjas det vem som tar över det ärofyllda uppdraget.

Omtyckt karaktär

Fångarna på fortet är en av TV4s riktiga långkörare, och mest folkkära program. Första säsongen sändes 1990, och har därefter synts i rutan till och från sedan dess. Med totalt 19 säsonger har flera olika profiler axlat rollen som gåtställare, eller "Fader Fouras" i programmet.

Gåtställaren är ett klassiskt inslag i tävlingsprogrammet, och dess skepnad och karaktär har sett lite annorlunda ut genom åren. Första omgången var det Martin Myrberg som huserade uppe i tornet, men säsongen därpå var det premiär för den mest ikoniska gåtställaren i programmet.

Stig Ossian Ericson satt uppe i tornet och ställde gåtor i hela åtta säsonger, och var självaste Fader Fouras. Ett namn som hängt kvar i folkmun trots att karaktärens namn bytts ut i takt med att nya skådespelare ersätter varandra.

En klassisk Fångarna på fortet-trio! Stig Ossian Ericson och programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan.

Suzanne Reuter blir utbytt

Efter det har vi sett allt ifrån Rikard Wolff till Rolf Skoglund, och nu senast Suzanne Reuter i rollen som gåtställare. Suzannes roll som Madame Fouras var ett uppdrag som skapade rubriker, eftersom hon var den första kvinnan i positionen.

Annons

Det var 2019 hon gjorde premiär i programmet, men det blev ingen långvarig visit. 2020 kunde inte programmet spelas in, på grund av pandemin.

– Det är så sorgligt, precis nu i dagarna har vi fått veta att det inte blir någonting. Det funkar inte att komma in i Frankrike och ska man dra i gång fortet, det är många länder som ska in där. Jag vill göra det igen, jag hade kunnat vara i karantän där i tornet med mina ormar, sa Suzanne Reuter då i TV4:s program Late night Sverige.

Och nu är det dags för en ny skådespelare att inta rutan, så det blir ingen revansch för Reuter. Det är Hollywood-stjärnan Peter Stormare som fått rollen, och spelar den nya karaktären Kapten Kaboom.

För den som kommer sakna Suzanne syns hon fortfarande regelbundet på tv i Ica-reklamerna, som karaktären Ica-Stina.

Foto: Peter Gehrke/TT

Annons