Beslutet för Eurovision song contest 2023 – aldrig tidigare hänt!

Beslutet för Eurovision song contest 2023 – aldrig tidigare hänt!

Nu är det klart: Så blir Eurovision song contest 2023.

Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen
1:39

Efter reklamen: Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen

(1:39)

Slå på ljud

Nyligen bekräftade SVT vilka som får äran att axla programledarrollerna i Melodifestivalen 2023: Farah Abadi, 34, och Jesper Rönndahl, 43, som dessutom kommer leda alla sändningar.

– Vi ville ha två programledare i år, och vi ville inte ha en artist i år. Hon (Farah reds anm.) ska ge den där stora tryggheten och värmen, hon ska fortsätta att vara artisternas vän. Jesper ska vara mer spetsig i humorn, och det är komplementet mellan dem som är tricket, har SVT berättat för Aftonbladet.

Och nu görs ytterligare ett stort avslöjande: Den som tar hem Melodifestivalen nästa år kommer att representera Sverige i en stad där tävlingen aldrig tidigare ägt rum.

Beslutet för Eurovision son contest 2023

Egentligen skulle Ukraina hållit i nästa års Eurovision song contest, då det var de som stod som segrare tidigare i år. Men på grund av kriget som härjar i landet beslutade arrangören EBU att det inte kommer vara möjligt att genomföra tävlingen i Ukraina.

I stället vände de sig till Storbritannien, vilka kom på en andra plats.

Sju städer var intresserade, men i september låg valet mellan Glasgow och Liverpool – och nu står det klart att Liverpool blir värdar för Eurovision 2023, rapporterar BBC.

Första gången någonsin

Tävlingen har arrangerats i Storbritannien hela åtta gånger tidigare – fyra gånger i London, och en gång i respektive Edinburgh, Brighton, Harrrogate och Birmingham, men aldrig i Liverpool!

Eurovision song contest 2023 går precis som vanligt av stapeln i vår nästa år – och den stora finalen avgörs den 23 maj.

Foto: TT