Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Besvikna tittare rasar efter skämtet i Nyhetsmorgon: "Förnedrande att höra"

07 okt, 2023, 16:00 

Nu rasar tv-tittarna efter orden i Nyhetsmorgon.

Annons

I Nyhetsmorgon blandas högt och lågt. Allvarsamma nyheter får finnas samtidigt som lättsamma kändisspaningar. Och så det återkommande inslaget Gnällspikarna, där Katrin Sundberg och Johan Hedberg klagar på ett utvalt ämne.

Denna gång var det "att gå till doktorn" som skulle sågas, när Maria Forsblom och Anders Pihlblad ledde sändningen. Och det landade inte väl hos tittarna.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Skämtet om vården i TV4 får tittarna att se rött

På ett skämtsamt vis raljerade Katrin och Johan kring hur svårt det är att gå till doktorn. Mer specifikt hur svårt det är att ens få en tid från första början.

Johan Hedberg berättar om sin upplevelse kring att ta kontakt med vården, med en komisk vinkel:

– Det enda sättet att träffa en läkare, det är att man ska ställa väckarklockan på måndag morgon klockan 07.30. Och då ringa till vårdcentralen och få den här telefontiden. Och det gör man ju varje morgon, i hopp om att få en tid, det gör man vecka efter vecka. Det är som ett lotteri! Det är lättare att vinna på triss här i Nyhetsmorgon, skämtar han.

Annons

Karin Hedberg delar känslorna, att det är omöjligt att få en tid hos sin vårdcentral.

– Ja ja! Men ibland, någon gång då och då… Då kommer man fram och då får man höra ”Vi kommer att ringa upp dig klockan 14.43” 14.43? Då undrar man: vad gör dem fram tills klockan 14.43? säger hon och skojar vidare om det udda klockslaget.

Tittare rasar efter inslaget i Nyhetsmorgon – är besvikna

Men när Nyhetsmorgon publicerade detta klipp på sin Instagram var det många som inte roades allt, framför allt de som sitter på andra änden av telefonlinan.

Annons

"Förnedrande att höra när man jobbar inom vården och vet hur vi sliter. De hade nog blivit ” utbrända” på 2 min . Men sitta och raljerar de e dom bra på" Skriver en besviken tv-tittare.

"Nä vet ni vad! Klanka inte på personerna som sitter på andra sidan och ska ta emot alla dessa samtal! De gör alla så gott de kan! Ta med er kritiken till politikerna istället och de som bestämmer!" Skriver en annan.

"Varför sparka uppåt när man kan sparka på den som redan ligger? Fy fan va lågt! MVH ”sköterska” i telefonrådgivning på en av VG-regionens vårdcentraler." Skriver en tredje.

Samtidigt finns det de som skrattar med Gnällspikarnas skämtsamma harang om vården.

"Så himla sant! Ringde en morgon kl 09, då var alla telefontider redan slut" Kommenterar en användare.

"Ni som säger att detta är ett hån mot er som jobbar inom vården; det här är ju ingen kritik mot enskilda vårdanställda utan mot ett vårdsystem som inte fungerar." Försvarar en annan och försöker lätta på stämningen.

Johan Hedberg och Katrin Sundberg i Nyhetsmorgon
Det var inte alla som skrattade med Gnällspikarna.

Foto: TV4

Annons