Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bianca Ingrosso i storbråk – Tilde de Paula ryter till i sändning: "Raljerar"

16 nov, 2023, 14:00 
Bianca Ingrosso och Tilde de Paula Eby
Bianca Ingrosso hamnar i storbråk – och Tilde de Paula Eby säger ifrån!
Annons

Bianca Ingrosso är inte bara populär och uppskattad – hon är också kontroversiell. Precis som sin mamma Pernilla Wahlgren är Bianca en kvinna som gillar att ta för sig och ta plats, och det kommer med en del mothugg.

Men Bianca väntade sig nog inte att mothugget skulle komma från en så pass uppburen röst.

Pernillas värsta minne med Bianca – berättar om skräcken: ”Asarg”Brand logo
Pernillas värsta minne med Bianca – berättar om skräcken: ”Asarg”

Bianca Ingrosso i bråk – Tilde de Paula Ebys skarpa ord

Det var i en intervju med Dagens industri som Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) riktade kritik mot influencers i stort och Bianca i synnerhet.

– Jag har så svårt för att de ska vara idoler för unga, främst kvinnor, i dagens samhälle. Det tycker jag bara är deprimerande in i själen, jag hade önskat att man såg ett intresse i annat, säger Romina till tidningen.

Annons

– Jag har väldigt svårt för livsstilen som hon torgför, säger hon.

Den här frågan plockade Tilde de Paula Eby upp i Efter fems nyhetspanel, där Rominas utspel diskuterades av Lennart Ekdal, journalist, Gunnar Wetterberg, författare, och Dana Pourkomeylian, jurist och skribent.

– Bianca Ingrosso tjänar ganska bra med pengar på att vara offentlig, då får man ta att få kritik, säger Gunnar.

Efter Fem

– Jag har blivit utskälld av ministrar i riksdagen. Det får man ta.

Då klev Tilde själv in i debatten.

– Det är en minister som är ansvarig för de här frågorna. Som går ut och pekar ut en person. Det finns väl hur många som helst som konsumerar för mycket, säger hon.

Kylig stämning i studion

Dana följde upp med att säga att Bianca "inte är någon raketforskare" och Lennart riktade allmän kritik mot just influencers som fenomen.

Annons

Det blev lite kylig stämning i Efter fem-studion.

– Man kan ju beklaga att influencers använder sina förmågor i huvudsak i ett kommersiellt syfte, säger Lennart – som snabbt fick en bitsk replik från Tilde.

– Det finns väl massa influensers som gör andra saker. Jag tycker att ni raljerar. Får jag säga det? Jag tycker att hela panelen raljerar och börjar prata om raketforskare.

Lennart svarade lika rappt:

– Vem som helst kan kalla sig influenser. Du får ursäkta om i alla fall jag och Gunnar tillhör en generation som är lite kritisk mot fenomenet.

Annons