Bianca Ingrosso tog Kiana till Melodifestivalen

<font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">Bianca Ingrosso tog Kiana till Melodifestivalen</font></font></font></font></font></font></font></font></font>

Det var Bianca Ingrosso och TV4:s "Talang" som blev språngbrädan till Melodifestivalen för Kiana.

Det var Bianca Ingrosso som kickstartade Kianas karriär.
Men hennes ålder höll på att ställa till det.
– Mitt musikintresse började typ innan jag kunde prata, jag har sjungit och dansat i hela mitt liv, har 16-åringen berättat.

Kiana (Blanckert i efternamn) slog igenom i och med sin medverkan i "Talang".

Det var när jurymedlemmen Bianca Ingrosso helt överraskande dök upp på hennes skolgård som karriären inleddes.

Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra
0:24

Efter reklamen: Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra

(0:24)

Slå på ljud

Framför kamerateamet fick Kiana fråga om hon kunde tänka sig att samma dag göra en audition för TV4:s program.

Svaret blev ett lyckligt och förvirrat ja.

– Hon (Bianca Ingrosso) kom in med ett kamerateam och jag fattade först inte att det var "Talang". Sen frågade hon om jag ville göra audition och jag sa så klart ja, har den unga Tyresöbon berättat för Expressen.

Tolkningen av Adeles "When We Were Young" föll experterna på läppen och Kiana gick som en av 16 tävlande vidare till semifinal.

– Du kom in och sjöng Adeles låt med bravur utan att ens riktigt ha fått förbereda dig, sa Bianca Ingrosso stolt till "sin upptäckt".

Från semifinalen skuttade Kiana sedan hela vägen till den stora finalen och slutade på en fin delad andraplats.

Hon har berättat hon ser upp popartister som Ariana Grande, Taylor Swift och Harry Styles. Drömmen är att kunna försörja sig på musiken.

– Mitt musikintresse började typ innan jag kunde prata, jag har sjungit och dansat i hela mitt liv. Att stå på scen känns som en ”escape from reality”, för det är så kul och jag blir så glad av att sjunga, har Kiana sagt till Expressen.

Kiana då hon medverkade i "Talang". Nu sjunger hon i Melodifestivalen som nybliven 16-åring.

Kiana fyller år dagen innan sin Melodifestivalen-debut

Och kanske kommer den chansen nu.

Kiana medverkar i årets Melodifestivalen med låten ”Where did you go”, skriven av rutinerade trion Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb.

Men Kianas ålder höll på att ställa till det.

Enligt Melodifestivalens regler måste alla tävlande ha fyllt 16 år när Sverige tävlar i Eurovision song contest. Hon gör sin debut i schlagern dagen efter sin 16:e födelsedag.

– Det är något som kommer ske under mitt nummer. Det är en helt annan sida av min sång, sa Kiana till Expressen inför sin semifinal i "Talang".

Kanske får vi se ytterligare en sida av den unga artisten i Melodifestivalen?