Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Biggest loser–Malin bekännelse : “Jag levde på sprit och cigaretter”

22 feb, 2023, 10:30 
Biggest Loser–Malin

Malin Stenbäck öppnar upp om sitt komplicerade förhållande till sin kropp.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Malin Stenbäck, eller "Praktikant–Malin" som hon länge blev kallad, är programledare för årets Biggest Loser Sverige 2023 på TV4.

Programmet går ut på att ett gäng modiga deltagarna som ska ta klivet mot en ny, hälsosammare livsstil.

I år har man slopat moment. Den omtalade frestelsetävlingen har fått utgå från programmet eftersom att det blivit kritiserat.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

– Det har funnits kritiska röster mot att programmet inte varit långsiktigt. Och det har vi tagit åt oss, säger nya programledaren Malin Stenbäck till Expressen inför premiär.

Malin berättar att hon blev mycket berörd under inspelningsperioden. Deltagarnas viktresor bar med sig starka känslor.

– Vi kom väldigt nära deltagarna, som var så nakna och verbala kring sina problem. Att få det förtroendet var fint. Många hittade kärleken till sig själva. En tro till sig själva och en stolthet kring sin kropp, som kommer inifrån, beskriver hon i en intervju för Amelia.

Annons

Öppnar upp om sin egna kroppskamp: Levde på cigg & sprit

Malin har en egen erfarenhet av en tid då hon inte behandlade sin kropp som hon hade önskat göra.

Hon minns tillbaka till de turbulenta tonårsåren och det mottagande hon fick av sitt viktras.

– Under en period mådde jag dåligt, jobbade mycket och tog inte hand om kroppen, som då blev jättesmal. Aldrig någonsin har jag fått så mycket komplimanger och jag fick höra att jag var i mitt livs form.

Biggest loser–programledaren berättar att kommentarerna om kroppen inte berörde henne. Hon mådde väldigt dåligt och ville inte fortsätta på samma väg.

– Om det är priset jag fick betala, vill jag inte ha den kroppen. Jag levde på sprit och cigaretter. Det var min botten och var bara dåligt. Ingenting som jag förknippar med en stark och sund kropp. När jag tänker tillbaka vill jag aldrig må så igen. Om jag har en mjuk, putig mage eller en extra haka, det kan jag leva med.

Malin Stenbäck, TV4
Malin Stenbäck hade en period då hon hanterade sin kropp och själ mindre bra.

Foto: Instagram/Skärmbild TV4

Annons