Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden Frida Karlsson inte vill se: "De är idioter"

29 nov, 2023, 15:00 
Frida Karlsson

Frida Karlsson har fått se en bild som gör henne arg.

Annons

Skidåkare värdesätter sin träning. För att nå långt krävs optimala förutsättningar – och så få störningsmoment som möjligt.

Det är så Frida Karlsson blivit en av våra mest framgångsrika skidåkare. Hon fick ju sitt stora genombrott under VM 2019 – där självaste kungen fick se henne ta både guld och silver.

– Det är jätteskojigt att få vara med på de här två tävlingarna som hon har varit med och gjort väldigt bra ifrån sig, sa kungen då.

– Hon är ung. Det är svårt att veta hur mycket man vågar ta ut på förhand. Vi får se, jag hoppas på det bästa för hennes utveckling.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

Bilden som gör Frida Karlsson vansinnig

Nu är Frida arg. Expressens utsända reportrar Petter "Petrus" Landén och Philip Gadd har visat henne en bild som nordisk kombinationsåkaren Kasper Moen Flatla la upp efter ett träningspass i Asker.

Annons

På bilden är två okända typer ute och promenerar i så kallat nypistade skidspår.

”Kan någon förklara för mig vad som är bra så bra med att promenera i nypistade skidspår?”, skriver Kasper till bilden, som han publicerade på Twitter.

Det här är något som provocerar skidåkare något oerhört. Fridas reaktion talar för sig själv.

– Jag är ingen arg gubbe som står och hytter med näven, men jag tänker saker. Jag tycker att de förstör lite för oss skidåkare, det finns andra platser att promenera på, säger Frida till Expressen.

Annons

Ilskan: "De är idioter"

Frida får medhåll från landslagskollegan Maja Dahlqvist.

– Av de här två lägren håller jag med om att de är idioter som går i spåret när man kan gå bredvid, säger Maja.

– Det är klart det är störigt. Är det bara två som är ute och går är det väl okej, men är det många som varit ute så är det något annat. Då är det synd om både de som preppat spåren och de som ska använda dem. Poängen försvinner lite.

Annons