Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya beskedet om ABBA-Frida efter tystnaden skakar om – fansen ledsna

13 maj, 2024, 05:00 
Många fans är ledsna efter det nya beskedet.
Annons

Ingen har nog missat att det råder total ABBA-feber runt om i världen i år. Det är ju 50 år sedan de slog igenom med låten Waterloo, och vann guld i Eurovision song contest!

Under lördagens final gick lyckan att ta på. Men glädjeyran tog snabbt slut, och byttes ut mot ett trist besked från ABBA-Frida och bandmedlemmarna.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Björn Ulvaeus kryptiska ord – om återförening

Nuförtiden är det en riktig raritet att se hela ABBA samlade. Med undantag för återföreningen 2022, när de släppte album och hade premiär för ABBA Voyage i London, är tillfällena få.

ABBA på röda mattan i och med premiären av ABBA Voyage
En stor dag – hela ABBA återförenades på röda mattan i London.James Veysey/Shutterstock

Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Björn Ulvaeus har ju alla egna liv, varav båda tjejerna valt att leva det mesta dels utanför rampljuset. Inte minst Anni-Frid, som i princip aldrig syns till längre.

Annons

Ändå var hoppet stort inför den stora finalen av Eurovision song contest i Malmö, som hölls under lördagen. Det var ju ett sammanträffande för bra för att vara sant – 50 år sedan ABBA vann, och final i Sverige.

Björn Ulvaeus uttalande när det stod klart att finalen hålls i Sverige fick dessutom fansen att börja hoppas:

– Det blir nästan lite konstigt, eller hur? Att det är just i Sverige, just i år. Och det har ju alldeles nyss hänt så vi vet ju inte riktigt. Det är många som går i tankar ”vad kan man hitta på för något roligt?, sa han till SVT.

– Det låter som att det är öppet?, frågade reportern då.

– Ja, jag talar bara för mig själv. Jag kan absolut inte tala för de andra

ABBA-fansens sorg efter beskedet om Anni-Frid

Trots att Benny Andersson i sin tur dementerat en återförening, kunde fansen inte släppa hoppet om en överrasknings-återförening i Malmö arena. Men ABBA:s manager Görel Hanser talade sitt klara språk:

Annons

– Jag kan till 100 procent, totalt bekräfta att de inte kommer vara där, sa hon till Expressen.

– De fyra kommer inte vara där in persons, de kommer inte vara där.

Ja, oddsen var inte på ABBA-fansens sida, som så gärna ville se Frida och gänget på scen igen.

Och snacka om att folk blev besvikna och omskakade när ABBA bara dök upp i sändningen i form av "Abbatarer", alltså hologram, och inte på riktigt.

Gänget var tillbaka i sina skepnader från 1974 som hologram och tackade fansen och tänkte tillbaka på gamla minnen. Sedan återvände vi från London till Malmö, och Carola, Charlotte Perrelli och Conchita Wurst sjöng Waterloo.

En fin hälsning, som inte var nog för fansen. På plattformen X uttrycker flera användare sin sorg och besvikelse:

"De gjorde en stor grej av att det är i Sverige och årsdagen av ABBA och ger oss den här skiten"

"När Eurovision gjorde en stor sak om att det var i Sverige och ABBAs jubileum men sedan rullade fram några hologram istället..."

"Jag inser att ABBA är gamla och rika och inte behöver lämna huset om de inte vill, men trots all hypen kring "50th Anniversary of Waterloo" är det en besvikelse att få återvunnet material från Voyage. Jag menar, 77-årige Björn Skifs var här!"

Foto: TT

Annons